Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Poduzetnici traže rezanje troškova

04.11.2019.
u 21:14

Gospodarstvenici se zalažu za racionalizaciju potrošnje, a u tom kontekstu uopće ne podržavaju Vladu u namjeri da svojim zaposlenicima poveća plaće

Proračunom za iduću godinu država je najavila potrošnju od 174,8 milijardi kuna. Gospodarstvenici su jednoglasni u poruci da takva politika potrošnje do krajnje granice nije održiva te da guši ekonomiju i zaustavlja joj potencijalni razvoj.

Zbog prevelike državne potrošnje, poručuju, gospodarski rast nam je ograničen na svega 2,5 posto BDP-a, a umjesto da sustižemo zemlje koje su nas pretekle, naš se zaostatak samo povećava. Gospodarstvenici se zalažu za racionalizaciju potrošnje, a u tom kontekstu uopće ne podržavaju Vladu u namjeri da svojim zaposlenicima poveća plaće, naročito ne ‘uravnilovkom’ jer ona neće dovesti do kvalitetnije uprave, ali ni do motiviranijih zaposlenika.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili u našem e-izdanju

U novom broju donosimo i sljedeće teme:

>>Država od Zagreba kupuje Apis IT za 280 milijuna kuna

>>Istraživanje New York Timesa: Poljoprivredni poticaiju u Europi dijele se u mafijaškom stilu

>>Habulin: Milanovićeve izjave mnogi ne razumiju, ali on se nije odrekao ni antifašizma ni Tita

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 1

MA
MarkoMaras
00:56 05.11.2019.

Govore u vjetar. Ovoj vladi, kao i svakoj do sada, privatni sektor samo je krava muzara i ništa drugo. Ali!.. Ali!... I poduzetnici su krivi za ovo stanje. Trebali su ulagati dio zarade u obrazovanje naroda, da ljudi shvate odakle dolazi novac za plaće u javnom sektoru i što drži cijelu ekonomiju na nogama. Trebali su ulagati u borbu protiv državnih subvencija! Za transparentnost! Za slobodno i ravnopravno tržište!... Trebalo je vikati s krovova da svi čuju, ali šutjelo se, i sada smo nemoćni pred državnim aparatom koji se razulario i sve će nas pojesti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije