Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kao u americi

Poduzetnici će na večerama s Grabar Kitarović donirati od dvije do 10.000 kn

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
03.12.2014.
u 18:30

Glavni tajnik stranke Brkić napominje da poduzetnici donatori ne smiju biti dužni državi ili radnicima

Po uzoru na američke predsjedničke izbore, Kolinda Grabar Kitarović odlučila je u svoju kampanju uvesti donatorske večere. Organizaciju tih večera, na kojima će se poduzetnici družiti s predsjedničkom kandidatkinjom HDZ-a i stranačkim dužnosnicima, preuzela je središnjica stranke. Tako donatori mogu uplatiti dvije do deset tisuća kuna, a od 7. do 23. prosinca isplanirano je pet donatorskih večera diljem Hrvatske.

Sudeći po procjeni broja donatora, najveća su očekivanja od večera koje će se održati u Zagrebu i Splitu. Tamo se, naime, očekuje 400 donatora, dok se u Rijeci, primjerice, očekuje njih 200-tinjak. U internom e-mailu glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić obavijestio je predsjednike županijskih odbora te šefa zagrebačkog HDZ-a da u suradnji sa Zajednicom poduzetnika i obrtnika HDZ-a moraju za svaku od tih večera osigurati određen broj poduzetnika, odnosno donatora. Napomena je da to moraju biti ugledne osobe te da, sukladno zakonu, ne smiju imati nepodmirene obveze prema proračunu i svojim zaposlenicima.

U izbornom stožeru Kolinde Grabar Kitarović kažu da su te večere više zamišljene zbog kontakta s poduzetnicima, kojima će ona predstavljati svoj program, nego zbog prikupljanja novca za kampanju. U stožeru ne očekuju da će se na taj način “zgrnuti” veliki novac. Dio novca otići će i na podmirivanje troškova samih večera. Jednu takvu sličnu večeru Grabar Kitarović imala je već u Slavoniji i u njezinu stožeru kažu da je, s obzirom na vrijeme i mjesto, bila vrlo uspješna. U Slavoniji je više bila riječ o druženju s poduzetnicima koji su i stranački članovi. U američkim predsjedničkim kampanjama donatorske večere zaista su bogataške i ulaznice stoje i po desetke tisuće dolara.

U usporedbi s tim večerama, 10.000 kuna, koliko je HDZ postavio gornju granicu donacija, nije neki iznos. No, s obzirom na gospodarsku krizu, možda će se lokalni šefovi HDZ-a namučiti kako bi doveli silne poduzetnike.

>>Josipović i Grabar Kitarović tope podršku, raste samo Kujundžić

>>Grabar Kitarović: U NATO-u me zovu 'ona koja se mora slušati'

Komentara 92

DU
Deleted user
18:58 03.12.2014.

Kolinda je najbolji kandidat koji nam može pomoći iz ureda predsjednika,kao prvo može ući u svaki ured predsjednika NATO i lobirati za naše priverednike. Drugo,kao visoko pozicirana osoba u NATO ima naj više šanse da uposli naša brodgradilišta i drugeuge tvornice koje se bave proizvodnjom robom koja je njima potrebna. Treće,naša dosadšnja vanjska politika je ravna nuli,Josipović i Pusićka su tražili pomoć od Engleske,Francuske,Katra itd,naši povjesni prijatelji i suradnici Njemačka i Austrija su ostavljeni po strani,te zemlje hitno treba posjetiti i otvorit pregovore,Kolinda to zna i može!

CR
crvenipopivan
18:57 03.12.2014.

Hrvati odabrali Kolinda predsjednica Republike Hrvatske

CR
crvenipopivan
18:55 03.12.2014.

Hrvati doniraju Kolindi a ostali to jest građani neka doniraju kome žele Narod je već odlučio Kolinda predsjednica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije