Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BISKUPI PORUČILI

'Podupiremo programe onih kandidata koji poštuju priziv savjesti'

Đuro Hranić
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
16.12.2019.
u 18:04

Navode i kako žele potaknuti sve građane Republike Hrvatske da 22. prosinca izađu na izbore jer se 'time pokazuje da svjesno i savjesno preuzimamo odgovornost za opće dobro i daljnje unapređenje demokracije u hrvatskome društvu'

Kao vjernici i građani podupiremo programe onih predsjedničkih kandidata koji promiču kulturu života, zauzimaju se za dostojanstvo žene i majke, djece i starijih osoba, štite obitelj utemeljenu na braku kao zajednici muškarca i žene, dosljedno poštuju vjersku slobodu, pravo na slobodan izbor vjerskog odgoja i na priziv savjesti u uvjetima što ih propisuje pozitivni zakon koji otvoreno niječe moralnu normu i suprotstavlja se zahtjevima moralnoga zakona koji štiti ljudski život od začeća do prirodne smrti. , ističe se u poruci Komisije HBK-a "Iustitia et pax" povodom predstojećih predsjedničkih izbora objavljenoj 16. prosinca.

Navode i kako žele potaknuti sve građane Republike Hrvatske da 22. prosinca izađu na izbore jer se 'time pokazuje da svjesno i savjesno preuzimamo odgovornost za opće dobro i daljnje unapređenje demokracije u hrvatskome društvu. To se na osobit način očekuje od vjernika, katolika', prenosi IKA.

- Očekujemo također da se zalaže za očuvanje i iznošenje cjelovite istine o Domovinskome ratu te da njeguje i promiče osobito poštovanje prema hrvatskim braniteljima i svima koji nose duboke rane i nezaliječene ožiljke ratnih stradanja - poručuju iz HBK-a "Iustitia et pax".

Pogledajte video: Predsjednički izbori: Dejan Kovač u studiju Večernjeg lista: Milanović je trebao glumiti frajera kad je bio premijer

Komentara 2

Avatar 2222
2222
18:55 16.12.2019.

Ne brinite necete imati izdatke, takvih kandidata nema na pomolu.

NE
nemanatrag
20:01 16.12.2019.

Pedofilski lanac se poziva na savijest!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije