Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOPRIVNICA

‘Podržavat ću dobre projekte s koje god strane dolazili’

suvalj
Marijan Sušenj/PIXSELL
23.05.2013.
u 14:00

Suvaljov ulazak u Gradsko vijeće veliko je iznenađenje jer su ogranak stranke u Koprivnici osnovali tek prije više od mjesec dana

Vjeroučitelj u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce te u Župi bl. Alojzija Stepinca, sretno oženjeni otac dvoje djece, zaljubljenik u nogomet i sviranje gitare, a od nedjelje i gradski vijećnik. Riječ je o 37-godišnjem Ivici Suvalju iz Koprivnice, nositelju liste HRAST-a, koja se prvi put uopće natjecala na lokalnim izborima u gradu i odmah osvojila jedan mandat. Ulazak Suvalja u Gradsko vijeće veliko je iznenađenje jer njegova stranka je u Koprivnici osnovala ogranak tek prije nešto više od mjesec dana, a još nemaju ni stranačke prostorije. Osvojili su 507 ili 5,33 posto glasova birača.

- Nisam ni lijevi ni desni, nije mi bitno tko je na vlasti. Dosad nisam bio politički aktivan, mislio sam da tamo nemam što raditi i nisam se vidio u tome, ali tada se pojavio HRAST, stranka koja svoj program temelji na pravednosti. Okupljamo uglavnom obiteljske ljude koji žive po kršćanskim načelima i vrijednostima. Iako imamo jasne stavove po mnogim pitanjima, primjerice abortusu kojeg ne podržavamo, nismo zatvoreni za ljude koji nisu vjernici - istaknuo je Suvalj, dodavši da nisu bili za koalicije ni prije, a neće biti ni poslije izbora.

- Podržavat ću dobre projekte s koje god strane dolazili, ali ću isto tako argumentirano biti protiv onih koji to nisu. Politika je tu radi građana, a ne klijentelizma. Ja sam vjeroučitelj i to je moj posao, nisam išao na izbore da bih bio netko i nešto, da bih se borio za fotelje - rekao je Suvalj, kojem je u idućem razdoblju ambicija okupiti što više ljudi oko stranke koji razmišljaju kao i oni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije