Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBITELJSKI LIJEČNICI

“Podršku za prijedlog da se izostanci opravdaju ispričnicama – nemate!”

Nataša Ban Toškić iz Koordinacije obiteljske medicine
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/2
02.09.2019.
u 06:00

Kako su poručili ministrici Divjak, odluči li ona inzistirati na prijedlogu koji je dio školstva bio prije tri godine, pa pao pod argumentima liječnika, iz Koordinacije hrvatske obiteljske medicine neće imati podršku.

Koordinacija hrvatske obiteljske medicine jučer se, nakon što ju je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak tjedan dana ignorirala ne odgovorivši joj na dopis, jasno suprotstavila njezinu prijedlogu, koji je podrazumijevao da se zbog velikog broja izostanaka učenika s nastave ukine mogućnost da roditelj sam do tri dana može opravdati izostanak.

Ona bi se, naime, vratila na stari model koji izostanke priznaje samo uz liječničku ispričnicu.

– Problem zašto netko ne ide u školu, izbjegava nastavu, ispite i slično neće nestati izdavanjem liječničke ispričnice. Smatramo da je potrebno potražiti rješenje problema višetjednih izostanaka s nastave na mjestu gdje taj problem nastaje, a to su škola, pa obitelj – poručio je ministrici KoHOM postavljajući joj, u novom dopisu, ujedno pitanje, budući da se više puta u javnosti hvalila uspjehom projekta Škole za život: “Nije li dio životne škole učenje obvezama, a ne samo pravima, te preuzimanje odgovornosti za životne odluke? Hoćemo li naše učenike učiti da samo trebaju donijeti liječničku ispričnicu ili ćemo ih učiti osobnoj odgovornosti?”

Kako su poručili ministrici Divjak, odluči li ona inzistirati na prijedlogu koji je dio školstva bio prije tri godine, pa pao pod argumentima liječnika, iz Koordinacije hrvatske obiteljske medicine neće imati podršku. Štoviše, oštro će joj se suprotstaviti

VIDEO Ministrica Divjak je predstavila reformu školstva

Komentara 9

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
07:02 02.09.2019.

Rješavat se treba UZROK izostajanja, gdje veliku odgovornost ima ministarka i nastavnici, potreba za silnim ispričnicama samo je posljedica lošeg stanja u školstvu od čega djeca "bježe"

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
09:52 02.09.2019.

Svaka čast na komentaru Nika, konačno netko ko kuži gdje je problem. Lako za to tko će pisat ispričnice. Škola treba biti mjesto gdje će djeca dolazit s veseljem, na prosvjetarima je da im to omoguće!

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
09:50 02.09.2019.

Svaka čast na komentaru Nika, konačno netko ko kuži gdje je problem. Lako za to tko će pisat ispričnice. Škola treba biti mjesto gdje će djeca dolazit s veseljem, na prosvjetarima je da im to omoguće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije