Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Penava:

'Podršku neću davati nikome. HDZ-u su potrebne promjene'

Ivan Penava
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
21.01.2020.
u 13:38

Penava je kazao i kako nema nikakvog pakta između njega, Stiera i Kovača ali i rekao kako se razgovara na temu izbora, analiziraju stvari koje su dobre i koje nisu dobre i trebaju da se mijenjaju.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava najavio je danas kako će se na predstojećim unutarstranačkim izborima HDZ-a najvjerojatnije kandidirati za mjesto potpredsjednika stranke ali i istakao kako nikome od kandidata za predsjednika HDZ-a za sada neće davati svoju potporu.

- Veliki broj Vukovaraca me je nakon što sam najavio kandidaturu na unutar stranačkim izborima pitao odlazim li ili ostajem u Vukovaru. Mogu im jasno poručiti kako ostajem u Vukovaru. Svoju podršku nikome neću davati ali stojim kod razmišljanja da su HDZ-u neophodne promjene - rekao je Penava.

Na novinarski upit kako je ministar Oleg Butković svoju podršku dao aktualnom predsjedniku HDZ-a Penava je kazao kako je doista smiješno slušati kako se na stranačkim obljetnicama govori o potrebi za fer i korektnoj utakmici kada je riječ o izborima, a da se s druge strane preko stranačke strukture ljudi pritišću da istaknu svoju glasnu potporu.

Video: Ivan Anušić dao podršku Andreju Plenkoviću

- Mi još uvijek ne znamo ni točan datum izbora, a na djelu je ofenziva na određene ljude. To je po meni tragikomična situacija. HDZ-u su neophodne promjene u mentalnom sklopu koji je u nama jer na žalost imamo situaciju da smo izašli iz komunizma ali je komunizam još uvijek u glavama mnogih koji se dodvoravaju velikom vođi. Sve to podsjeća na onaj film o Garfieldu na kraljevskom dvoru kada iza njega ide cijela svita i kada on sočno pusti dimove, da ne kažem prdne, na što cijela svita kaže kako im se sviđa ta aroma. To naš narod ne voli. Zato za dobrobit HDZ-a pozivam da daju malo promišljanja i energije i da ne budu slijepci i obični klimavci glavama. Nama su potrebne promjene, a ne neki klimavci - rekao je Penava ne štedeći članstvo stranke.

Kazao je i kako nema nikakvog pakta između njega, Stiera i Kovača ali i rekao kako se razgovara na temu izbora, analiziraju stvari koje su dobre i koje nisu dobre i trebaju da se mijenjaju. Prema njegovim riječima postoje problemi ali i politički ciljevi kojima treba služiti a ne raditi na način da se procjenjuju nečije šanse da prođe i onda pretrčava u taj tabor. Kasnije ti isti opet po potrebi mijenjaju tabor i onome koga su do tada podržavali zabijaju "nož u leđa".

- HDZ plaća cijenu tome i ona će biti sve veća dok se to ne shvati. Neke moje stranačke kolege su zarobljenici u svojim glavama gdje se nalaze "crni labudovi". Nije li zanimljivo kako se sva prva stranačka imena mijenjaju, a neki u pozadini uvijek preživljavaju. Nisu problem pojedinci nego ta pozadina koja preživljava iz ciklusa u ciklus. To su ti crni labudovi - smatra Penava.

Komentara 13

Avatar Forest Trump
Forest Trump
13:32 21.01.2020.

Penava se nešto puno peni !!!!!

Avatar patkovic
patkovic
13:23 21.01.2020.

plenki je previše fin za hdz , izgleda je stvarno nešto studirao

DA
dam63
14:59 21.01.2020.

Ima jedna stara: " Bolje prvi na selu nego zadnji u gradu.". Samo to gospon treba jos shvatiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije