Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cro Demoskop

Podrška birača: HDZ i SDP rastu, ORaH pada

Milanović Karamarko
Pixsell
05.12.2014.
u 11:50

Što se tiče koalicija, HDZ-ova ima potporu 31,2 posto ispitanika, SDP-ova 24,8 posto, ORaH 15 posto, a Savez za Hrvatsku 7,1 posto.

HDZ ima potporu 26,7 posto građana, SDP 21,9 posto, a ORaH 14,6 posto, pokazalo je istraživanje agencije Promocija plus CRO Demoskop koje je provedeno u prvi tri dana prosinca, piše RTL.

Hrvatska zora, na čijem čelu je predsjednički kandidat Milan Kujundžić, našla se na visokom četvrtom mjestu sa podrškom od 3,7 posto. HDZ-ov rejting raste iz mjeseca u mjesec: u listopadu su imali podršku 25,5 posto, u studenom 25,9 posto, a ovaj mjesec 26,7 posto. U rastu je i rejting SDP-a koji je u listopadu bilježio potporu 20,1 posto, studenom 21,7 posto, a u prosincu je porastao za još 0,2 posto. ORaH Mirele Holy je u mjesec dana pao 0,5 posto, a u dva mjeseca 2,2 posto.

Najpozitivniji političar Josipović, najnegativniji Karamarko

Što se tiče koalicija, HDZ-ova ima potporu 31,2 posto ispitanika, SDP-ova 24,8 posto, ORaH 15 posto, a Savez za Hrvatsku 7,1 posto. Najpozitivniji političar je i dalje predsjednik Ivo Josipović, a slijede ga Mirela Holy, Kolinda Grabar Kitarović i Milan Kujundžić.

Najnegativniji političar je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, a slijedi ga premijer Zoran Milanović. Na trećem mjestu su svi političari, dok je predsjednik Josipović na četvrtom. Vladinu politiku podržava 20,3 posto građana, a dobila je prosječnu ocjenu 2,0. Ocjena predsjednika Josipovića je 3,16, a Sabor je dobio 2,1.  

>>SDP zabilježio najveći rast u godinu dana, Karamarko opet najnepopularniji

>>Pada potpora Josipoviću i Grabar Kitarović, raste Kujundžiću

Komentara 40

DR
Drivoex
13:00 05.12.2014.

Treba stvarno biti drzak i hrabar i ovakve nebuloze, projekcije napisane na Iblerovu trgu objaviti. Da porasla partiji popularnost, Hrvatsku potpuno osiromašili, izolirali i počeli hapsiti djecu koja to javno i obznani. UŽAS

DU
Deleted user
13:07 05.12.2014.

...tika-taka, uskoro će kucnuti čas kad će ova najgora vlada u povijesti, ne samo Hrvatske, već vjerojatno i cijele Europe otići u ropotarnicu povijesti.

AN
Android
12:49 05.12.2014.

Ovaj Cro Demoskop me nasmijava bolje od nekadašnjeg Alan Forda. SDP-u raste popularnost - čudim se čudu da se čudo zove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije