Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
manager 2

Podravkini zaposlenici: Nismo primijetili propuste za natječaj

zdravko šestak
Petar Glebov/PIXSELL
01.07.2011.
u 14:16

USKOK tereti trojicu da su zbog namještanja poslova prilikom renoviranja u Podravki oštetili tu tvrtku za šest milijuna kuna

U nastavku suđenja Zdravku Šestaku, bivšem šefu Podravkine uprave, Darku Korošecu, bivšem šefu Podravkine nabave, i Neviju Prlogu, kooperantu koprivničke prehrambene tvrtke za štetu od šest milijuna kuna prilikom renoviranja dvorane i restorana tvrtke, na zagrebačkom su Županijskom sudu saslušana četvorica svjedoka.

Branko Vuljak i Nenad Rapaić bili su u inkriminirano vrijeme zaposleni u Podravkinoj nabavi te su pred vijećem suca Željka Horvatovića ustvrdili da tijekom provođenja natječaja nisu primijetili da je bilo nekakvih primjedbi ni da se odstupalo od propisa.

Nenad Smiljanić i Josip Sulimanec također su saslušani s obzirom na to da su bili sudionici natječaja na kojem je Prlog i dobio posao. Oni su ustvrdili da su nakon provođenja natječaja postali podizvođači Prlogu te da je ovaj od njih tražio ponude.

Šestakov odvjetnik Krunoslav Kunštić zatražio je da se u zapisnik unese kako se Smiljanićev iskaz snimljen na DVD-u ne poklapa s onim u pisanom obliku.

Smiljanić je, naime, na DVD-u kazao da ga je Prlog zvao jer je znao da je dobio posao, dok je u zapisniku stajalo kako misli da ga je ovaj zvao.

Sudsko vijeće prihvatilo je Kunštićev zahtjev, a suđenje se nastavlja sljedeći četvrtak daljnjim ispitivanjem svjedoka.

Komentara 10

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
15:49 01.07.2011.

Nisu primjetili zato jer im je rećeno da moraju : ZAŽMIRITI na oba oka Slijepci nevide,zar ne?

OA
Ogranak afere Spice:Pokajnik
17:21 01.07.2011.

Zaboravio si na kojem si položaju i da če te\" Podravska jal \"udarit svim sredstvima.Trebao si mene pozvat na sve natječaje.Sam si si kriv.S poštovanjem Valter.

CH
chemica
15:19 01.07.2011.

Ako je Sanader mogao prodati Inu i pogodovati MOL-u ubravši \"pinku\", a sve to pred okicama naše velike Premijerke koja danas ama baš ništa o svemu tome ne zna, zašto bi ovi morali znati bilo što o nekakvih \"pišljivih\" par milijunčića?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije