Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koprivnica

Podravka više nije na popisu 500 najvećih u srednjoj Europi

Mrsic
Marijan Sušenj/PIXSELL
05.09.2013.
u 10:00

Na listi je 12 hrvatskih kompanija, a najbolje su rangirani INA, Agrokor i HEP, a na listi je i Atlantic Grupa

Koprivnička Podravka više nije na listi 500 najvećih kompanija sa sjedištem u srednjoj Europi koju objavljuje konzultantsko-revizorska kuća Deloitte.

Novu listu Deloitte je objavio ovih dana, a kompanije su poredane po ukupnim prihodima od prodaje ostvarenima u 2012. godini.

Podravka je na prošlogodišnjoj Deloittovoj listi bila na 490. mjestu, a na preklanjskoj 409.. Lanjski prihod nije bio dovoljan da koprivnička kompanija ponovno uđe među 500 najvećih u regiji.

Na listi je, pak, 12 kompanija iz Hrvatske, a najbolje su plasirane INA na 28., Agrokor na 30. i HEP na 101. mjestu, a te su kompanije i lani bile najbolje plasirane hrvatske tvrtke prema Deloittovom rangiranju. Na listi je i Atlantic Grupa Emila Tedeschija, i to na 342. mjestu sa 662 milijuna eura prihoda u 2012. godini.

Koprivnička prehrambeno-farmaceutska grupacija već godinama bilježi negativan trend u pogledu prihoda, prije svega zbog problema u prehrambenom dijelu, i to ponajviše na domaćem tržištu. Taj se trend nije promijenio ni u godinu i pol dana mandata aktualne uprave predvođene Zvonimirom Mršićem, bivšim koprivničkim gradonačelnikom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije