Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BiH

Podravka u suradnji s ministarstvom branitelja potiče poljoprivredu u Hercegovini

Podravka
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
31.01.2019.
u 14:42

Već su potpisani sporazumi o proizvodnji 1000 tona industrijske rajčice za potrebe Podravke budući da je bila uspješna probna faza iz prošle godine

Predstavnici hrvatske prehrambena kompanije Podravke pozvali su u četvrtak u Mostaru razvojačene branitelje i njihove zadruge te OPG-ove da se uključe u proizvodnju industrijske rajčice budući su rezultati istraživanja prošle godine pokazali velike potencijale za razvoj ove poljoprivredne kulture.

Direktor sektora poljoprivrede Podravke Zdravko Dimač predstavio je, na okruglome stolu u Mostaru, rezultate istraživanja mogućnosti proizvodnje industrijske rajčice te otkupa za potrebe ove kompanije. što je projekt kojega namjeravaju provoditi uz potporu ministarstva branitelja RH te ministarstva branitelja Hercegovačko-neretvanske županije.

Hercegovina je stvorena za povrće i takve kulture, kazao je Dimač, istaknuvši da su predstavnici Podravke došli s ciljem da motiviraju ljude, uz pomoć ministarstava, da zasade potrebne količine i vrste povrća koje bi Podravka otkupljivala i koristila kao sirovinsku osnovu za svoje proizvode. On je naveo kako su već potpisani sporazumi o proizvodnji 1000 tona industrijske rajčice za potrebe Podravke budući da je bila uspješna probna faza iz prošle godine.

"Pokazalo se nekoliko sorti s dobrim prinosima i to je dokaz da se rajčica ovdje može industrijski uzgojiti, iza čega slijede novi koraci'', dodao je Dimač.  

Ministar branitelja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) rekao je kako je zapošljavanje razvojačenih branitelja prioritet u radu ovoga ministarstva, a da je suradnja s Podravkom iznimno važna.

"Podravka je zasigurno jedan od bitnijih partnera, kojeg smo već lani prepoznali, i držimo da će taj projekt sigurno uroditi plodom'', rekao je ministar Oliver Soldo. Po njegovim riječima, Podravka ima planove proširiti suradnju u proizvodnji industrijske rajčice od 10.000 tona.

Komentara 4

AP
apoxiomen007
15:40 31.01.2019.

Pa to je naša poljoprivreda!

BU
Bubalamala
17:50 31.01.2019.

Znaći da su i Podravku preuzeli rodjaci !

VO
vorda400
15:29 31.01.2019.

A kaj je sa našom poljoprivredom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije