Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sućut ožalošćenoj obitelji i prijateljima

Podravka izrazila zahvalnost Marinu Pucaru: Hvala ti naš predsjedniče na svemu od srca

Koprivinca: Održana konferencija "Hrvatska kakvu trebamo"
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
06.01.2021.
u 16:30

Iz koprivničke prehrambene kompanije u ime svih Podravkašica i Podravkaša izražavaju najiskreniju sućut ožalošćenoj obitelji i prijateljima

Podravka je izrazila zahvalnost Marinu Pucaru na svemu što je učinio za kompaniju te u povodu njegove smrti izrazila sućut obitelji i prijateljima, podsjećajući i na njegove riječi kao predsjednika Uprave koprivničke kompanije: "Jednom Podravkaš, uvijek Podravkaš". Predsjednik Uprave Podravke i predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Marin Pucar umro je u 50. godini nakon teške bolesti u koprivničkoj bolnici.

"'Jednom Podravkaš, uvijek Podravkaš!', riječi su koje je Marin Pucar kao predsjednik Uprave Podravke znao vrlo često govoriti u uvijek emotivnim obraćanjima svojim Podravkašicama i Podravkašima. I nisu to bile samo riječi. Svakim je danom, svakom odlukom, aktivnošću, projektom, sastankom ili druženjem pokazivao koliko je svog znanja, volje, iskustva i srca ugradio u 'kompaniju sa srcem'", ističu iz Podravke u priopćenju. 

Marin Pucar rođen je 1970. godine u Zadru, a diplomirao je na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.

Svoju profesionalnu karijeru Marin Pucar je započeo u prehrambenoj industriji Gavrilović, iz koje 2001. prelazi u Danicu d.o.o. - mesnu industriju Podravke gdje 2002. postaje njezin direktor prodaje, marketinga i razvoja. Godine 2003. imenovan je izvršnim direktorom tržišta Hrvatske u Podravki. Član Uprave Podravke bio je od 2008. do 2012. godine, nakon čega odlazi u Zvečevo na mjesto člana Uprave, a 2014. postaje predsjednikom Uprave Zvečeva te tu funkciju obnaša do kolovoza 2016. godine.

U veljači 2017. godine slijedi povratak u Podravku gdje postaje predsjednikom Uprave, podsjećaju iz Podravke.  Pucar je diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te na istom fakultetu završio poslijediplomski znanstveni studij Teorija i politika marketinga.

Svoje obrazovanje nastavlja i dalje te, pored ostaloga, 2020.godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku završava doktorski studij Management na temu "Strategija upravljanja širenjem marke u hrvatskoj prehrambenoj industriji".  

"Značajno poslovno iskustvo, kontinuirano obrazovanje, liderske sposobnosti i nevjerojatna energija, doveli su Podravku pod njegovim vodstvom do najboljih rezultata u svojih više od 70 godina postojanja.  To je prepoznala i poslovna zajednica tako da je pored brojnih funkcija koje je obnašao, između ostalog i kao zamjenik predsjednika Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore, u rujnu 2020. godine izabran za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca", podsjećaju iz Podravke.

Iz koprivničke prehrambene kompanije u ime svih Podravkašica i Podravkaša izražavaju najiskreniju sućut ožalošćenoj obitelji i prijateljima. "Hvala ti naš predsjedniče na svemu od srca, pravog onog Podravkaškog kojeg si stalno s ponosom isticao", ističu iz Podravke. 

HUP: Zahvalni smo Marinu Pucaru za dugogodišnji aktivni angažman

Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Damir Zorić izjavio je u srijedu u povodu smrti predsjednika Uprave Podravke i predsjednika HUP-a, da mu je HUP zahvalan za dugogodišnji aktivni angažman i doprinos gospodarstvu i cijelom društvu.

"Izražavam iskrenu sućut ožalošćenoj obitelji, rodbini i prijateljima u ime cijele Hrvatske udruge poslodavaca. HUP je zahvalan za dugogodišnji aktivni angažman gospodina Pucara u poslovnoj zajednici. Kao novoizabrani predsjednik HUP-a, pokretao je brojne inicijative za boljitak ukupnog gospodarstva, no prerana smrt spriječila ga je u mnogim planovima koje je imao za ovu godinu. Zahvalni smo mu, kao i cjelokupnoj Upravi i djelatnicima Podravke, na svim doprinosima hrvatskom gospodarstvu i cijelom društvu", izjavio je Zorić.

Sućut predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića obitelji Marina Pucara

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji predsjednika uprave Podravke Marina Pucara, koji je umro u srijedu nakon teške bolesti.

"Poštovana obitelji, vijest o odlasku gospodina Marina Pucara duboko me ražalostila. U ovom trenutku boli, istinski suosjećam s Vama i s Vašom obitelji. Uime Hrvatskoga sabora i osobno, primite izraze iskrene sućuti", kaže se u poruci predsjednika Sabora.

"Gospodin Marin Pucar bio je jedan od najistaknutijih hrvatskih poduzetnika i menadžera. U svojoj bogatoj biografiji, dugogodišnjim marljivim radom napredovao je do najodgovornijih dužnosti. Unatoč teškoj bolesti s kojom se nosio jako hrabro, predano je nastavio raditi svoj posao. Podravka je pod njegovim vodstvom ostvarivala izvrsne rezultate, pritom ne zaboravljajući društvenu odgovornost i pomoć drugima, posebno u vrijeme pandemije. Entuzijazam, poduzetnički duh i neumornu energiju prepoznale su i kolege nedavno ga izabravši za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca", kaže se u brzojavu predsjednika Sabora.

Premijer Andrej Plenković izrazio je sućut

– S velikom žalošću primio sam vijest o preranom odlasku gospodina Marina Pucara, predsjednika Uprave Podravke.

Pamtit ćemo ga kao cijenjenog stručnjaka na području prehrambene industrije i kao jednog od najuspješnijih hrvatskih menadžera. Obnašao je niz važnih funkcija u najvećim prehrambenim tvrtkama u Hrvatskoj, a svojim je znanjem i profesionalnošću dao velik doprinos poboljšanju i unaprjeđenju njihova poslovanja. Njegov je odlazak velik gubitak za Podravku i Hrvatsku udrugu poslodavaca.

Suradnja s gospodinom Pucarom, kao predsjednikom Hrvatske udruge poslodavaca, bila je izuzetno kvalitetna i korisna na dobrobit hrvatskih gospodarstvenika i pridonijela je očuvanju brojnih radnih mjesta tijekom krize uzrokovane pandemijom COVID-19.

U ovim teškim trenucima primite moje osobne izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja kao i uime hrvatske Vlade – stoji u poruci sućuti predsjednika Vlade.

Ključne riječi

Komentara 5

RI
rimac444
16:04 07.01.2021.

Tužno je kada dobri i sposbni odlaze. Bio je čovjek na svom mjestu u Podravci nakon bitange mršića.

MX
Mister X
09:11 07.01.2021.

Kave to stvari čitam ako ste poslovno uspiješni naravno da radnici morajnu barem 50% imate zaradu u odnosu na prosječnog Njemačkog radnika a to bi bilo 8000 tisuča kuna za dostojanstveni život u najjačoj baknaskoh držvi RH. Pobjednici u Ratuu , Odavno smostalna i demokratska , članica EU , Članica vojnog sveza sa Amerikom ,l Članica UNO-a .., Država jedina nakon raspada YU da ugrbi od Jadran 100 milijardi kuna od turizma godišnje zadnih gotovo 30 godina lova do krova i iznad . . Jadran 1200 km i tolčiko otoka bezbroj Hotela i privatnog smještaja , Slovenija 44 km nema izlaza na otvoreno more dobro smo 30% veča zarad plače od balkanske Hrvtske izgleda ipak kod nas se jako osjeti da "krade se "Narvno dolazi i mito iz vana ima ga pod nazivom nepovratni krediti za pametne ! Kad Sanader smo navodno dobije kredit od Mađara ond je to mito . OPvi javno i sve legalno jer šiše da je "kredit" za narod je zna se sa deviznom klauzulom jer EU i EURO to je deviza za JHrv ta isto kao i Srbina gubitnika i kojni nije član EU -.a

JO
jobr
23:55 06.01.2021.

hehehehe samo da kažem u ime kojih podravkaša i podravkašica ,onih koji su ždrli i pili na naš račun evo sutra na sprovodu cijela sedmerokatnica jer ih ima više od radnika,uzdravlje što brže krenuli za njim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije