Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNI UGOVORI HAC-a

Podnijet optužni prijedlog protiv Crnjaka i Prskala

prskalo
26.03.2010.
u 20:58

Optuženi su da su bez javne objave promijenili su trasu dionice autoceste Ravča - Ploče.

Odvjetništvo je podnijelo Prekršajnom sudu u Zagrebu optužni prijedlog protiv Marija Crnjaka i Jurice Prskala, bivših predsjednika uprave HAC-a, te tvrtke kojoj su bili na čelu zbog kršenja Zakona o javnoj nabavi. Riječ je o ugovorima koji su s izvođačima radova potpisani zbog izgradnje autoceste Zagreb – Split – Dubrovnik od Ravče do Ploča.

Ugovor o dionici autoceste potpisan je 2005. godine, ali je ona mijenjala trasu, pa je 2008. godine sklopljen aneks ugovora. Nova trasa razlikuje se od prijašnje zbog novih objekata. Zbog dopunskog ugovora cijena radova poskupjela je za 529 milijuna kuna, pa se vrijednost dionice od Ravča do Ploča popela na 2,2 milijarde kuna.

Bivši predsjednik uprave HAC-a Jurica Prskalo nedavno je pušten iz pritvora te je prvoosumnjičeni u aferi s bojenjem dvaju tunela zbog čega je HAC oštećen za najmanje 22 milijuna kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije