Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
split

Podnesene kaznene prijave zbog ugrožavanja Park šume Marjan

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
16.04.2019.
u 15:46

Radi se o kaznenim djelima pustošenja šume, djelima protiv životinjskog i biljnog svijeta, protiv opće sigurnosti te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu u suradnji sa splitsko-dalmatinskom policijom provodi izvide zbog više mogućih kaznenih djela koja se odnose na sječu stabala u Park šumi Marjan, doznaje se u tužiteljstvu.

Glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva Rene Laura za Hinu je izjavila da se radi o kaznenim djelima pustošenja šume, djelima protiv životinjskog i biljnog svijeta, protiv opće sigurnosti te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

U odvjetništvu ne otkrivaju tko je podnositelj kaznenih prijava, no neslužbeno se doznaje da je Državno odvjetništvo dobilo dokument u kojem se jasno vidi da je na Marjanu tijekom akcije čišćenja park šume od potkornjaka posjećeno i nešto više od 1400 stabala koja nisu bila označena za sječu.

Ključne riječi

Komentara 1

GE
generacija57
15:57 16.04.2019.

Baš me zanima da li se bude kome što desilo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije