Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DORH

Podnesen zahtjev za stegovni postupak protiv Željke Pokupec

željka pokupec
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Autor
Ivanka Toma
12.02.2015.
u 16:55

Cvitan od DOV-a traži da kazni Željku Pokupec i da je razriješi dužnosti što bi značilo njeno potpuno izbacivanje iz tužiteljstva

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan podnio je Državnoodvjetničkom vijeću (DOV) zahtjev za pokretanje stegovnog postupka protiv Željke Pokupec, županijske državne odvjetnice u Zagrebu koju je prije neki dan smijenio s dužnosti zbog, kako je ocijenjeno, loše napisane optužnice za ratni zločin protiv Željka Sačića o kojoj se zagrebački tužitelji nisu konzultirali sa šefovima u Gajevoj.  

"Zahtjev za pokretanje stegovnog postupka je podnijet zbog sumnje na počinjenje stegovnih djela izazivanja poremećaja u radu državnog odvjetništva koje znatno utječu na djelovanje državnog odvjetništvu i zbog ponašanja suprotnog Etičkom kodeksu državnih odvjetnika kojim se nanosi šteta ugledu državnog odvjetništva i državnoodvjetničkoj dužnosti", stoji u priopćenju koje je u četvrtak objavljeno na web stranicama Državnog odvjetništva. Cvitan od DOV-a traži da kazni Željku Pokupec i da je razriješi dužnosti što bi značilo njeno potpuno izbacivanje iz tužiteljstva.  

Cvitan je u utorak na mjesto županijske državne odvjetnice u Zagrebu kao vršiteljicu dužnosti postavio Sani Ljubičić, dosadašnju tužiteljicu u USKOK-u.

>> Mnogi je nisu voljeli, a u njezinu je mandatu otišla i Cvitanova supruga

>> Povlači se optužnica protiv Sačića, Željka Pokupec razriješena

Komentara 6

OB
Objektivno...
17:11 12.02.2015.

Kad bi se tako promptno stegovno prijavljivali i suci DSV bilo bi nam sigurno puno bolje pravosuđe

19
1995josip
17:39 12.02.2015.

sdp kadar ju je postavio , sdp ju je i smjenio zbog pogodovanja guzonjinom sinu koji je takođe pripadnik stranke sdp . To je procurilo u javnost jer je guzonjin sin prevarant i krivotvoritelj a novine su dosta toga objavile u zadnjih godinu dana .

PI
prava istina
17:43 12.02.2015.

Jako me čudi da samo stegovni postupak. Za takovu težinu dijela u najmanju ruku bi morala u pritvor i zabraniti joj svaku mogućnost komuniciranja sa svjedocima. Sad kad krene (a nadam se da hoće) izaći će i nedjela gdje je sudjelovala u procesima hapšenja, suđenja i trpanja u zatvor svojih suradnika (samo primjer najbliže suradnice Ribe) gdje je sve svoje moguće pipke angažirala kako bi smjestila da se sudi po njenoj želji i nalozima. Bit će toga još puno, naravno ako se pak ne naiđe "neku prepreku" koja će stopirati da sve izađe na vidjelo. Željka je narcisoidna osoba koja ne voli poraze, koja voli gazit po drugima da bi namjestila svoje dupe u najbolju stolicu. Dakle ako ima pravne države onda je i bilo vrijeme da se joj kaže stop, Nejde to baš tako u nedogled. No stegovni postupak je zapravo samo milovanje jer je to trebao biti USKOKOV slučaj. Načuje se da joj se smješta neko mjesto u policiji, e sad vrijedi i to pričekati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije