Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Piromanka

Podignuta optužnica protiv žene koja je podmetnula požar kod šibenske Dubrave

Privođenje osumnjičene za podmetanje požara
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/5
25.10.2019.
u 16:48

U požaru su izgorjele poljoprivredne površine, maslinici i šumsko zemljište, a obiteljske kuće su spašene zahvaljujući iznimnim naporima mještana, Hrvatske vojske, javnih vatrogasnih postrojba, dobrovoljnih vatrogasnih društava i zračnih snaga

Podignuta je optužnica protiv 53-godišnjakinje koja je krajem srpnja u Dubravi kod Šibenika podmetnula najveći ovogodišnji požar u Hrvatskoj, priopćilo je tužiteljstvo koje je predložilo da joj se produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

"Okrivljenicu se tereti da je 27. srpnja oko 13,30 sati u Dubravi kod Šibenika, s ciljem da izazove požar, otvorenim plamenom zapalila dva pakiranja kocki za potpalu. Od jednog pakiranja vatra se razbuktala i proširila na okolno raslinje, a požar se zbog južnog vjetra nastavio brzo širiti na područje zaseoka Južnih Škugora, sjeverno preko Rupića, brda Krtolina na područje zaseoka Lugovića, Mihaljevića, Podlukovnika, Dulibića i Slavica, zaprijetivši obiteljskim kućama, poljoprivrednim površinama i maslinicima više vlasnika te šumi", priopćili su iz Općinskoga državnog odvjetništva.

U požaru su izgorjele poljoprivredne površine, maslinici i šumsko zemljište, a obiteljske kuće su spašene zahvaljujući iznimnim naporima mještana, Hrvatske vojske, javnih vatrogasnih postrojba, dobrovoljnih vatrogasnih društava i zračnih snaga. Tereti se da je počinila štetu u neutvrđenom iznosu, ali ne manju od 14.790.000 kuna.

Optužnica je na šibenskom Općinskom sudu podignuta zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a Općinsko državno odvjetništvo predložilo da se okrivljenici produlji istražni zatvor, koji joj je krajem kolovoza produljen na sljedeća dva mjeseca zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Osumnjičena 53-godišnjakinja uhićena je prije dvije godine zbog izazivanja čak sedam požara na području Dubrave, a nakon psihijatrijskog vještačenja i liječenja otpuštena je s liječenja u listopadu 2018. jer joj se stanje znatno poboljšalo. Psihijatar u Općoj bolnici Šibensko-kninske županije izvijestio je Županijski sud u Šibeniku 31. listopada 2018. da se akutno psihičko stanje 53-godišnjakinje znatno poboljšalo i nije podnesen prijedlog za produljenje psihijatrijskog liječenja.

Nakon liječenja, utvrđeno je da je 53-godišnjakinja radno sposobna te je nastavila raditi na naplatnim kućicama u Hrvatskim autocestama (HAC). Tada je utvrđeno i da nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a krajem srpnja ove godine izazvala je najveći ovogodišnji požar na području Hrvatske.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar rubinet
rubinet
18:35 25.10.2019.

Ima li dotičnica ime i prezime ?

ST
Starotopoljanin
18:33 25.10.2019.

Eto ti psihijatra i njegove psihijatrije. Pusti ludu stetocinu kao zdravu, a ona jos jace pali hrvatsku. Blentacu treba zatvoiti do kraja zivota i neka pali po zatvoru

DH
dalibor.hren
18:09 27.10.2019.

Možda je, jadna, bila bolesna i u zatvoru će umrijeti od straha i želje za slobodom!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije