Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIJUMČARENJE LJUDI

Podignuta optužnica protiv trojice muškaraca. U tovarni prostor kamiona nagurali čak 150 migranata

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
01.04.2021.
u 23:06

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv dvojice državljana Republike Hrvatske i državljanina Bosne i Hercegovine zbog osnovane sumnje da su krijumčarili veći broj migranata u teretnom vozilu. 

- Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su 10. ožujka 2021., u blizini grada Knina, zajedno i dogovorno, s ciljem da se okoriste za 5.000,00 eura, dogovorili prijevoz stranih državljana koji nezakonito borave u Republici Hrvatskoj. Prvookrivljenika se optužnicom tereti da je u tovarni prostor teretnog vozila natkriven ceradom preuzeo i smjestio 150 stranih državljana. Optužnicom se drugookrivljenika i trećeokrivljenika tereti da su u iznajmljenom osobnom vozilu osiguravali pravac i rutu kretanja prvookrivljeniku te mu dojavljivali o mogućim policijskim patrolama postavljenima radi kontrole vozila i putnika - navodi Općinsko državno odvjetništvo u priopćenju. 

Kako navode, okrivljenici su imali namjeru da strane državljane prevezu u blizinu graničnog prijelaza Republike Hrvatske sa Republikom Slovenijom kako bi oni izbjegavajući graničnu kontrolu ušli u Republiku Sloveniju u čemu su ih spriječili policijski službenici na autocesti kod grada Vrbovsko.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

Komentara 1

LA
lajh1985
23:16 01.04.2021.

Pa i nije neka lova 5000 eura za 150 ljudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije