Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE IMAO VOZAČKU

Podignuta optužnica protiv mladića koji je na 'zebri' usmrtio glumca Bogdanovića

Ilustracija
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
17.03.2020.
u 15:26

Okrivljenika se tereti i da, iako svjestan da je ozlijedio drugu osobu, nije zaustavio vozilo i pružio pomoć ozlijeđenom pješaku koji je ostao ležati na kolniku

Zbog smrti osječkog glumca Aleksandra Bogdanovića, podignuta je optužnica protiv vozača Branislava Smiljanića (23) koji je na nesretnog pješaka automobilom naletio na "zebri" i pobjegao, 21. prosinca u 22.36 sati. Mladića, koji nikada nije položio vozački ispit, tereti se za izazivanje prometne nesreće i kazneno djelo protiv života i tijela nepružanjem pomoći.  

- Iako svjestan da nema potrebno znanje i vještine niti važeću vozačku dozvolu da je osposobljen za upravljanje motornim vozilom i svjestan da uslijed toga može ugroziti druge sudionike u prometu te pristajući na to, upravljao je automobilom u Ulici kneza Trpimira brzinom od oko 64 kilometra na sat. Brzina je tamo ograničena na 50 kilometara na sat - stoji u priopćenju DORH-a. Dolaskom do raskrižja s kolnikom Vijenca Ivana Meštrovića, gdje se nalazi vidno obilježeni pješački prijelaz, Smiljanić se nije "zebri" približavao takvom brzinom da ne ugrožava pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Vožnju je nastavio ne smanjujući brzinu.

- Uslijed vozačkog neiskustva, nepoznavanja prometnih pravila i propisa, nedopuštene brzine i upravljanja vozilom bez osobitog opreza, okrivljenika se tereti da je prednjim dijelom vozila udario u pješaka (1974.) koji je u tom trenutku prelazio preko navedenog pješačkog prijelaza. Pješak je od siline udara odbačen u smjeru jugoistoka te pao uz istočni rub kolnik Ulice kneza Trpimira i pritom zadobio višestruke teške tjelesne ozljede uslijed kojih je, unatoč intenzivnom liječenju, preminuo 25. prosinca u KBC Osijek - navode u Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Okrivljenika se tereti i da, iako svjestan da je ozlijedio drugu osobu, nije zaustavio vozilo i pružio pomoć ozlijeđenom pješaku koji je ostao ležati na kolniku, nego se udaljio vozilom s mjesta prometne nesreće "ne obavijestivši o tome ni hitnu medicinsku pomoć ni policiju iako je to mogao učiniti bez da ozbiljno ugrozi sebe ili druge".

Predloženo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Komentara 2

NT
Netko tamo daleko
15:44 17.03.2020.

Daj Bože da dobije što veću kaznu za ono što je napravio i da zbog takve budale nitko više ne nastrada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije