Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lažni iskaz

Podignuta optužnica protiv Luke Modrića

Luka Modrić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
02.03.2018.
u 13:46

Modrića se tereti da je 13. lipnja 2017. na Županijskom sudu u Osijeku na suđenju Mamiću i još trojici svjesno neistinito iskazao da je anekse ugovora o profesionalnom igranju nogometa

Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je u petak optužnicu protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića zbog lažnog svjedočenja na suđenju bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću u vezi izvlačenja novca iz tog kluba.

Modrića se tereti da je 13. lipnja 2017. na Županijskom sudu u Osijeku na suđenju Mamiću i još trojici svjesno neistinito iskazao da je anekse ugovora o profesionalnom igranju nogometa, kojima se regulira podjela transfernog obeštećenja u omjeru 50:50 između njega i kluba u kojem je igrao, potpisivao svaki puta kada bi produžavao ugovor te da je te anekse ponovno potpisao nakon odlaska u novi klub zbog navodne izmjene bankovnog računa na koji mu novac treba biti uplaćen.

Okrivljenog  terete također da je navedeno iskazivao iako je znao da to ne odgovara istini, jer je navedene anekse potpisao u vrijeme kada je već igrao za novi klub, nakon realizacije ugovora između tih klubova, pri čemu je cjelokupan iznos pripao matičnom klubu, objavilo je u petak Državno odvjetništvo navodeći samo dob okrivljenika.

Kad mu je predsjednik vijeća predočio dio zapisnika o njegovom ispitivanju u svojstvu svjedoka, koji je po dovršetku ispitivanja svojim potpisom potvrdio, okrivljenik je neistinito naveo kako kod prvog ispitivanja nije mislio na podjelu transfernog obeštećenja nego na reguliranje građanskopravnog odnosa, te da nikada nije rekao da je naknadno potpisan aneks ugovora kojim je stekao pravo na podjelu transfernog obeštećenja, iako svjestan da to što je iskazao na raspravi ne odgovara istini.

Mamiću se u Osijeku sudi zajedno s njegovim bratom Zoranom, bivšem direktorom Dinama Damirom Vrbanovićem te poreznikom Milanom Pernarom zbog optužbi da su Dinamo izvlačenjem novca oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Po izlasku iz sudnice nakon Modrićeva svjedočenja Mamić mu je odao priznanje na svjedočenju rekavši kako je njegov iskaz "nešto najdivnije i najpoštenije što je ikada bilo". "Njemu su uvalili rečenicu koju on jednostavno nikada nije rekao", kazao je Mamić, ocijenivši da Modrić nije promijenio iskaz iz Uskoka već je svjedočeći rekao "upravo suprotno".

Luka Modrić
1/6

Komentara 207

KA
kajinx
14:04 02.03.2018.

Dizač tegova i njegove ulizice se trude da naškode hrvatskom športu na sve moguće načine. E, nećete lopovi!

JO
jomarkic
14:21 02.03.2018.

Udbaški i partijski DORH nije sud i mogu oni optuživati koliko hoće. Modrić je čist, a partijaši u DORH-u su očajni jer im se optužnice koje su političke i naručene raspadaju te konstruiraju svakakve moguće nebulozne konstrukcije i šire percepciju da je nešto mutno, a zapravo je DORH mutna i jugo-ljevičarska organizacija. Pa taj DORH štiti sdp-ovce, Cvitan kojem je obiteljski background kos-ovski smjenjuje istražitelja Kajkića koji istražuje zločine na ovčari, štiti Milanovića, njegovog brata. DORH je izvor zla u Hrvatskoj i služi samo tome da štiti ljevičare, a uništava sve tko je jugo-ljevičarima trn u oku. Vidjet ćete, pojedinici u DORH će završavati uskoro u Remetincu zbog zluporaba položaja i angažiranja te zaštite pojedinaca koji su njihovog jugo-svjetonazora.

AG
Agricola
14:17 02.03.2018.

Dajte udbašijo nelustrirana iz pravosuđa, prestanite se blamirati i ostavite momka na miru. Hrvatska ioma ustavni zakon o suradnji s haškim sudom, i po tome haški sud je hrvatski sud, pa shodno tome izvolite dignuti optužnicu protiv Stjepana Mesića zbogg davanja lažnog iskaza koja ima puno teže posljedice po društvo u cjelini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije