Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Podignuta optužnica protiv lidera HDZ BiH Dragana Čovića

dragan čović
arhiva VL
31.01.2010.
u 09:03

Dragana Čovića se tereti, u sedam godina istraživanom slučaju, za nezakonito prebacivanje udjela iz telekomunikacijske kompanije Eronet u vlasništvo triju privatnih tvrtki.

Hercegovačko-neretvansko županijsko tužiteljstvo u Mostaru podiglo je optužnicu protiv predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića te još nekoliko osoba koje se tereti da su nezakonito prebacili udjele iz telekomunikacijske kompanije Eronet u vlasništvo triju privatnih tvrtki

Nijaz Mehmedbašić, glavni hercegovačko-neretvanski tužitelj izjavio je kako je optužnica podignuta prošli tjedan te da se sada čeka potvrda županijskoga suda. Riječ je o sedam godina istraživanom procesu koji bi, nakon potvrde suda, trebao dobiti i sudski epilog.

Optužnica je podignuta i protiv bivšeg direktora poduzeća Marinka Gilja, bivšeg člana Uprave Matana Zarića i bivšeg predsjednika Federacije BiH Vladimira Šoljića.

 Inače, protiv Dragana Čovića se pred županijskim sudom u Sarajevu trenutačno vodi drugi postupak za dodjelu stanova vladinim dužnosnicima u vrijeme dok je bio dopredsjednik vlade Federacije BiH i ministar financija toga entiteta.

Komentara 21

OB
-obrisani-
09:57 31.01.2010.

Nakon sedam godina istrage podignuta optuznica. Pisanje scenaria za najbolji film traje mnogo krace osim ako nisu autori bosanci.

DA
Dayton
11:15 31.01.2010.

Ovaj ako i dalje zeli nastaviti sa kradjom treba osnovati KDZ- kinesku demokratsku zajednicu jer ipak ce oni stvarati treci entitet jer ih je veci broj od Xpbata. BiH ce se sastojati od Republike Srpske, Republike Bosnjakstana i Republike Kineske.

AA
AA
09:28 01.02.2010.

Bosansku posavínu su prodali ameri

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije