Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gospodarski kriminal

Podignuta optužnica protiv Bandićeva suradnika Roberta Ljutića i još šest osoba

Robert Ljutić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
11.04.2018.
u 11:58

USKOK u optužnici tvrdi da je Ljutić stekao nepripadnu imovinsku korist od 440.000 kuna

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podignuo optužnicu protiv sedmero hrvatskih državljana, među kojima je jedan od bliskih suradnika Milana Bandića i njegov nekadašnji tjelohranitelj Robert Ljutić.

Kako je priopćeno, optužnica je podignuta protiv R. LJ. (51), S. B. M.( 48), D. T. (58), S. Z. (54), Ž. M. (55), G. P. (38.), N. D. (54) zbog počinjenja kaznenih djela trgovanja utjecajem, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene ili poslovne isprave, poticanja i pomaganja u krivotvorenju službene ili poslovne isprave te pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Ostatak priopćenja prenosimo u cijelosti:

Optužnicom se stavlja na teret da su se, od početka ožujka 2013. godine do kraja siječnja 2016.godine, I. okrivljenik, kao službenik u Uredu gradonačelnika Grada Zagreba i to stručni savjetnik za odnose s građanima u Odsjeku za građane Službe za informiranje u Uredu gradonačelnika do 10. veljače 2014., voditelj Odsjeka za odnose s javnošću u Kabinetu gradonačelnika u Uredu gradonačelnika od 11. veljače 2014. do 26. ožujka 2014. te stručni suradnik za protokol u Odsjeku za protokol Kabineta gradonačelnika u Uredu gradonačelnika od 27. ožujka 2014. nadalje, te kao stvarni voditelj poslovanja jednog trgovačkog društva, i II. okrivljenica, kao direktorica tog trgovačkog društva koje poslovnu djelatnost ostvaruje organiziranjem manifestacija na području Grada Zagreba, dogovorili da će I. okrivljenik, koristeći okolnost da je službenik u upravljačkim strukturama Grada Zagreba, te da se djelovanje udruge Zajednica folklornog amaterizma Grada Zagreba (ZAFAZ) u najvećem dijelu financira proračunskim sredstvima Grada Zagreba i da kao suradnik gradonačelnika Grada Zagreba ima utjecaj na odobravanje zahtjeva udruge ZAFAZ za dodjelu financijskih sredstava Grada Zagreba potrebnih za rad udruge, osigurati korištenje udruge ZAFAZ za potrebe poslovanja trgovačkog društva u kojem je I. okrivljenik stvarni voditelj poslovanja, a II. okrivljenica direktorica. U cilju realizacije dogovorenog III. okrivljenik je, kao predsjednik udruge ZAFAZ, neosnovano nalagao plaćanja u korist navedenog trgovačkog društva, dok je II. okrivljenica udruzi ZAFAZ ispostavljala fakture za usluge koje stvarno nisu obavljane. Osim toga, udruga ZAFAZ vršila je i plaćanja troškova navedenog trgovačkog društva nastalih iz poslovnog odnosa s drugim subjektom, sukladno fiktivnim računima koje je ispostavljao IV. okrivljenik, kao odgovorna osoba jednog trgovačkog društva.

Nadalje, I. okrivljenik i II. okrivljenica su fiktivnim poslovima koje su dogovorili s V., VI. i VII. okrivljenicima, kao odgovornim osobama drugih trgovačkih društava, u svoju korist izvlačili novac iz trgovačkog društva u kojemu je I. okrivljenik stvarni voditelj poslovanja a II. okrivljenica direktorica. Pri tome je II. okrivljenica s VI. okrivljenikom dogovorila da u tu svrhu angažira trgovačko društvo VII. okrivljenika, kojemu će društvo II. okrivljenice plaćati fiktivne račune. Na opisani je način I. okrivljeniku i II. okrivljenici pribavljena nepripadna imovinska korist od najmanje 440.000,00 kuna, dok je udruga ZAFAZ oštećena za najmanje 53.200,00 kuna.

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
12:13 11.04.2018.

nemoguće!oni su svi pošteni i radni ljudi!🤮🤮🤮🤮

Avatar liquidsky
liquidsky
13:25 12.04.2018.

Ne mogu dočekati da umjesto "Milanovićevog Cvitana" na to mjesto bude postavljen netko drugi. Netko iz garniture koja je daleka Milanovićevu miljeu. Tada će pri svakoj novoj optužnici biti zabavno čitati argumente Bandićevih pristaša. Ovako su za svaku optužnicu zbog zlodjela koja potječu od krakova Bandićeve hobotnice ili samog njihovog Gazde, krivi ili rošavi ili Cvitan.

Avatar Neobavezno
Neobavezno
18:04 11.04.2018.

sta kaze 'idemo delati'? Nista ja nisam znao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije