Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bio alkoholiziran i brzo vozio

Podignuta optužnica protiv 44-godišnjaka zbog izazivanja nesreće u kojoj je poginulo dijete

Slavonski Brod: Naselje Janiševac tuguje nakon pogibije 17-godišnjeg motociklista
Ivica Galovic/PIXSELL
13.09.2022.
u 21:11

Okrivljenik se nalazio u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo optužnicu protiv 44-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće  u kojoj je poginulo dijete.

Tereti se da je 10. lipnja 2022. u Štefancu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od najmanje 0,9 promila i vozio brzinom većom od 90 km/h na dijelu ceste s ograničenjem brzine na 60. Neposredno ispred raskrižja, na mjestu gdje je pretjecanje zabranjeno, počeo je pretjecati dva vozila od kojih je prvo u raskrižju počelo skretati ulijevo, pa je došlo do sudar. Njegovo vozilo odbačeno je naprijed i na nogostupu je udarilo u dvojicu dječaka starih 13 i 12 godina.

- Uslijed udara vozila i odbacivanja na prometni znak, 12-godišnjak je zadobio teške ozljede od kojih je odmah preminuo, dok su 13-godišnjak i 46-godišnji suputnik u okrivljenikovom vozilu zadobili teške ozljede. Okrivljenik se nalazio u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Vijeće Županijskog suda u Varaždinu nije prihvatilo taj prijedlog već je okrivljenika pustilo na slobodu uz određivanje mjere opreza oduzimanja vozačke dozvole. Državno odvjetništvo će podnijeti žalbu protiv takve odluke suda i zatražiti određivanje istražnog zatvora - kažu u DORH-u.

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
22:49 14.09.2022.

"Vijeće Županijskog suda u Varaždinu nije prihvatilo taj prijedlog već je okrivljenika pustilo na slobodu uz određivanje mjere opreza oduzimanja vozačke dozvole." i u ovom dijelu leži cijeli problem našeg društva,... ... slijedeći put kada bez vozačke dozvole ponovo pijanan sjedne u auto i pogazi nekog drugog onda će opet svi zazivati linč protiv policije koja , kao što vidimo nije kriva za puštanje ubojica , kriminalaca , obiteljskih nasinika i sl. da se brane sa slobode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije