Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podignuta optužnica

Dubrovački pročelnik optužen da si je protupravno pribavio 40.700 kuna i 4300 eura

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
28.03.2018.
u 16:07

Medić se tereti da je kao Pročelnik Područnog ureda za katastar Dubrovnik, Državne geodetske uprave, od početka 2010. do 23. svibnja 2016., s više stranaka dogovorio da će im, uz novčanu nagradu, izraditi geodetske projekte za izgradnju stambenih građevina ili za promjenu oblika katastarskih čestica

USKOK je  podigao optužnicu protiv pet osoba, među kojima je i Davor Medić (64),  pročelnik Područnog ureda za katastar Dubrovnik, a osim njega još su optuženi  B.  P. (49), S. Č. (42), B. I. (52) i P. Ć. (34). Tereti ih se za zlouporabu  položaja  i ovlasti, pomaganje u zlouporabi položaja i ovlasti, krivotvorenje  službene  ili  poslovne  isprave  te poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti.

Medić  se tereti da je kao Pročelnik Područnog ureda za katastar Dubrovnik, Državne  geodetske  uprave,  od  početka 2010. do 23. svibnja 2016., s više stranaka  dogovorio  da  će  im,  uz  novčanu  nagradu,  izraditi geodetske projekte   za   izgradnju   stambenih  građevina  ili  za  promjenu  oblika katastarskih  čestica,  iako  je  znao  da  nije  ovlašten za izradu takvih projekata.  Kako  bi  prikazao  da je geodetske projekte izradila ovlaštena osoba,  s  ostalim  optuženicima,  vlasnicima  Ureda  ovlaštenog  inženjera geodezije  i  trgovačkih  društava  registriranih  za obavljanje geodetskih poslova,  dogovarao  je  da će tako sačinjene projekte potpisati i ovjeriti pečatom  svojih  Ureda.

Nakon  što  su  tako  sačinjeni geodetski projekti predani Područnom uredu za katastar Dubrovnik, Medić ih je ovjeravao svojim potpisom  i  pečatom,  čime  je  potvrdio  da  su  isti izrađeni u skladu s geodetskim  i  katastarskim  propisima  i  da  odgovaraju  svrsi za koju su izrađeni. Tereti  ga  se i da je na nagovor jednog od suoptuženika, koji je odgovorna osoba u društvu registriranom za obavljanje geodetskih poslova od listopada 2015.  do  ožujka  2016.  u  najmanje dva navrata svojim potpisom i pečatom Područnog  ureda  za  katastar Dubrovnik ovjerio geodetske projekte koje je izradilo  navedeno  društvo,  iako  isti  nisu  bili  izrađeni  u  skladu s geodetskim  i  katastarskim  propisima  i kao takvi nije ih mogao potvrditi Područni  ured  za  katastar  Dubrovnik.  USKOK navodi da je Medić pribavio imovinsku  korist  od  oko  40.700  kuna  i  4.300  eura,  a u optužnici je predloženo da mu se taj novac oduzme. 

Komentara 2

DU
Deleted user
17:09 28.03.2018.

neka netko provjeri ...ako smije ....koliko je brigadirki peček u morhu od 1999 do 2018 godine isplaceno novaca mimo place.... procelnik je prema njoj crkveni mis....ali nju se ne smije dirati ...ona je krak hobotnice...itd

PI
PIvan
17:21 07.05.2018.

Odma se selim u Dubrovnik. Ovaj u Baskoj Vodi trazi pet puta vise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije