Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SKANDAL

Pod istragom zbog pedofilije i šef njemačkih biskupa

njemački nadbiskup Robert Zollitsch
Die Welt
03.06.2010.
u 12:13

Pod istragom zbog jednog slučaja seksualnog zlostavljanja jednog djeteta je i predsjednik Njemačke biskupske konferenxije monsignor Robert Zollitsch, obznanio je službeni izvor istrage u Fraiburgu

RIM – U Njemačkoj, rodnoj zemlji pape Benedikta XVI, izbio je težak skandal pedofilije u Crkvi. Pod istragom zbog jednog slučaja seksualnog zlostavljanja jednog djeteta je i predsjednik Njemačke biskupske konferenxije monsignor Robert Zollitsch, obznanio je službeni izvor istrage u Fraiburgu. Slučaj datira iz šezdesetih godina i prema istrazi mons. Zollitsch je navodno prikrio zlostavljanje koje je nad jednim djetetom u crkvenoj školi proveo jedan svećenik iz samostana u Birnau. Fraizburška biskupija, kojoj je Zollitsch na čelu, odmah je kao neutemeljene odbila optužbe istrage. Jer, tek 2006. je biskupska konferencija doznala o navodnom zlostavljanju maloljetnika od strane svećenika uz Birnaua.

Zbog slučajeva pedofilije i u Njemačkoj je Crkva izgubila mnogo vjernika. Skandali glede seksualnog zlostavljanja djece u crkvenim školama, kao što je bio slučaj s koleđom Canisius u Berlinu, smanjili su vjerodostojnost Crkve, a stotine žrtava su prijavile svećenike pedofile.

Činjenica da je i čelnik njemačkih biskupa Zoellitsch pod istragom još više utječe na stvaranje negativne slike o Katoličkoj crkvi u Njemačkoj.Računa se da je oko 125 tisuća vjernika napustilo Crkvu, odnosno prestalo je plaćati dio poreza crkvi. Nedavno je Papa u Vatikanu primio Zollitscha i njemačke biskupe i zatražio je nultu toleranciju prema svećenicima pedofilima.

Ključne riječi

Komentara 5

MA
mališa
15:34 03.06.2010.

U budućnosti će religija biti zabranjena jer je njena suština manipulacija i ispiranje mozga narodu.

AG
Agramer198
15:44 03.06.2010.

Pedofilija je ustaljena praksa u onim državama i crkvama gdje se narod nije borio za goli život... Vjerujem da toga ima i kod nas,ali u puno manjoj mjeri zbog činjenice da je Crkva bila maltene 50 godina zabranjena i pod nadzorom,a kaj mislite da bi jugoslavenske službe šutile o tome?? Bi dreka, na sva zvona bi to objavile u pokušaju da diskreditiraju.. Stoga mir komunjare!

OB
-obrisani-
17:15 03.06.2010.

Mi nemamo veze sa spomenutim Colićem, to je neki Srbin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije