Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILATERALNI ODNOSI

Pod budnim okom javnosti: Trump se sastaje s ruskim ministrom vanjskih poslova

Donald Trump
Foto: Yuri Gripas/REUTERS/PIXSELL
1/3
10.12.2019.
u 07:09

"Predsjednik Trump sastat će se u utorak s državnim tajnikom Mikeom Pompeom i ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom radi razgovora o stanju bilateralnih odnosa", rekao je visoki dužnosnik američke administracije želeći ostati anoniman.

Američki predsjednik Donald Trump sastat će se u utorak u Bijeloj kući s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom, a taj će se susret pomno pratiti s obzirom na brojne kontroverze koje su obilježile odnose američkoga predsjednika i Moskve.

U razgovorima će im se pridružiti državni tajnik Mike Pompeo, a tema će biti "stanje bilateralnih odnosa".

"Predsjednik Trump sastat će se u utorak s državnim tajnikom Mikeom Pompeom i ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom radi razgovora o stanju bilateralnih odnosa", rekao je za AFP visoki dužnosnik američke administracije želeći ostati anoniman.

Zadnji posjet ruskoga ministra Bijeloj kući u svibnju 2017., izazvao je veliku pozornost. Njegov dolazak u Bijelu kuću izazvao je raspravu o mogućnosti da je Trump predao povjerljive dokumente o Siriji.

Fotografije susreta na kojemu je bio i ruski veleposlanik Sergej Kisljak, koje je objavila ruska agencija TASS, prikazuju Trumpa kako se široko smije diplomatima. Te su fotografije izazvale vrlo žive reakcije među demokratima koji odavno optužuju Trumpa za naklonost prema ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Trump i Lavrov sastat će se nakon sastanka ruskoga predsjednika s ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskijem u Parizu.

VIDEO: Neviđeno u Kongresu: Republikanci upali na saslušanje istrage o Donaldu Trumpu

Komentara 1

NE
Neutralac
17:13 10.12.2019.

Vecernji uporno blati Trumpa, a u Americi nikad bolje. Svi pokazatelji su ekstremno pozitivni. Ova manjina "sorosevaca" je jako glasna....A demokrati tamo sanjaju da ga izbace... Malo morgen.... Da bar mi imamo Trumpa ovdje - ili barem nekog Orbana... ili barem nekog Orbana...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije