Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEVARA

Počinjenjem gospodarskog kriminaliteta napravila štetu veću od 5,5 milijuna kuna

Kune - novac
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
07.11.2019.
u 11:28

Kaznena djela je počinila u razdoblju od svibnja 2010. godine do travnja 2019. godine na štetu dvadesetero hrvatskih državljana te novčarske ustanove u kojoj je bila zaposlena.

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske u nastavku kriminalističkog istraživanja sumnjiče 62-godišnju hrvatsku državljanku za počinjenje više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta. Naime, kako stoji u priopćenju, ona se tereti za kaznena djela zloupotrebe povjerenja u gospodarskom poslovanju, računalno krivotvorenje i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.  

Kaznena djela je počinila u razdoblju od svibnja 2010. godine do travnja 2019. godine na štetu dvadesetero hrvatskih državljana te novčarske ustanove s područja Primorsko-goranske županije, u kojoj je bila zaposlena. Policija je sumnjiči da je u namjeri da si pribavi protupravnu imovinsku korist, bez znanja i odobrenja vlasnika kunskih i deviznih računa u računalnom sustavu novčarske ustanove evidentirala navodne isplate klijentima te o tome izradila krivotvorenu dokumentaciju.

Isto tako, utvrđena je sumnja da nije evidentirala zaprimljene uplate niti ih evidentirala na propisani način, već je novčana sredstva zadržala za sebe. Ovim radnjama oštetila je dvadesetero hrvatskih državljana, klijenata novčarske ustanove, kao i tu novčarsku ustanovu za najmanje 5,5 milijuna kuna.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija osumnjičene kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti i dokumentacija koji se dovode u vezu s počinjenjem navedenih kaznenih djela. Osumnjičena 62-godišnjakinja je po završetku kriminalističkog istraživanja predana pritvorskom nadzorniku, javlja PU primorsko - goranska.

 

Komentara 1

DU
Deleted user
11:51 07.11.2019.

To nije vijest . Vijest bi bila da Hrvati napreduju ekonomski i tak. Krađa i otimanje je kronična navika Hrvata .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije