Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 10 godina

Počinje suđenje za pad helikoptera u Vukovaru

Helikopter Vukovar
Krunoslav Petric/PIXSELL
20.10.2017.
u 10:29

Padom helikoptera u krugu vojarne u Vukovaru smrtno su stradale tri osobe, dok ih je više bilo lakše i teže ozlijeđeno

Više od deset godina nakon tragedije u krugu vukovarske vojarne, kada su pri padu vojnog helikoptera tri osobe smrtno stradale, krajem studenog počinje sudski proces u kojem bi se konačno trebalo rasvijetliti tko je odgovoran za taj događaj.

Na optuženičkoj klupi na Županijskom sudu u Vukovaru naći će se Robert Garić koji je kao pilot toga dana upravljao helikopterom koji se srušio. Toga dana u krugu vojarne smrtno su stradali Ljubica Perišić, Vjekoslav Ljubo i Juraj Ruškač, dok je više osoba lakše ili teže ozlijeđeno.

– Vrijeme je da obitelji stradalih konačno doznaju što je razlog njihovoj tragediji iako smo svi svjesni da njih više nikakva presuda ne može vratiti. Svi se često pitamo je li se sve ovo moglo izbjeći i, ako jest, zašto nije – rekla je Vesna Ljubo, udovica poginulog Vjekoslava Ljube, napominjući kako je ipak najteže djeci koja odrastaju bez roditelja. Dodaje i kako je svima jasno da u slučaju pada helikoptera postoje samo dva moguća uzroka, odnosno da je mogao biti tehnički kvar ili pak nečija greška. Svjesna je da je početak suđenja, koji je zakazan za 28. studenog, početak procesa koji bi se mogao odužiti i trajati godinama.

Podsjećamo i kako se prijašnjih godina vodio kazneni postupak protiv četiri djelatnika Zrakoplovno-remontnog zavoda u Velikoj Gorici, što je obustavljeno. Oni su se sumnjičili da su odgovorni za postavljanje spužve koja se smatrala uzrokom pada helikoptera. Poslije je ipak zauzeto stajalište da je pilot svojim letačkim iskustvom ipak mogao spriječiti tragediju.

 
   

Komentara 1

Avatar navijač
navijač
11:08 20.10.2017.

Zanimljivo je i to što nitko ne pita zašto je uopće helikopter bio tada tamo gdje je bilo toliko ljudi, kao da "gospoda" nisu mogli doći službenim autima u Vukovar. Naravno da će krivac biti onaj naj niži u rangu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije