Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
primorsko goranska županija

Počinili štetu od 200 milijuna kuna: Novac s računa tvrtki isplaćivali na svoje račune

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/2
03.07.2020.
u 16:06

Novac je isplaćivao i na račune drugih osoba, za osobne potrebe i druge svrhe koje nisu u vezi s obavljanjem djelatnosti njegove tvrtke

Dvoje talijanskih i jednog državljanina Hrvatske i Švicarske policija je kazneno prijavila zbog sumnje da su novac s računa svojih tvrtaka isplaćivali na svoje privatne račune i tako počinili štetu od oko 200 milijuna kuna.

Riječ je o nastavku kriminalističkog istraživanja, nakon kojega se talijanski državljanin (55) sumnjiči za dva kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, jer je kao direktor i ovlaštena osoba dviju tvrtki sa sjedištem u Primorsko-goranskoj županiji od studenoga 2016. do kraja kolovoza 2017. s računa tvrtki isplaćivao novac na svoj osobni račun.

Novac je isplaćivao i na račune drugih osoba, za osobne potrebe i druge svrhe koje nisu u vezi s obavljanjem djelatnosti njegove tvrtke, izvijestila je primorsko-goranska policija.

Istovrsno kazneno djelo počinili su i vlasnici dviju drugih tvrtki iz iste županije, 45-godišnja talijanska državljanka te 60-godišnji državljanin Hrvatske i Švicarske.

Oni su tijekom 2017. i 2018. u više navrata protuzakonito sa žiro-računa svojih tvrtki prenosili novac na svoje osobne i račune drugih osoba. 

Sveukupna počinjena materijalna šteta procjenjuje se na oko 200 milijuna kuna, a osumnjičenici su kazneno prijavljeni zbog zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Komentara 2

TA
Talleyard
16:12 03.07.2020.

Kolika je bila pinka za drugove obrsnela i komadinu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije