Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suglasnost države

"Počet će gradnja Obrtničke škole, Središnjeg paviljona i Zagrebačke"

\'31.01.2012., Sisak - Ravnatelj sisacke Opce bolnice dr.Damir Pahic s projektom paviljona za koji su, kako je rekla zupanica Lovric-Merzel, osigurana novcana sredstva.(ARHIVA) Photo: Nikola Cutuk/PIX
Nikola Čutuk/PIXSELL
01.02.2012.
u 16:09

Ministarstva su dala pozitivne odgovore, no sve će biti sigurno tek donošenjem proračuna

Gotovo 400 milijuna kuna vrijednost je više kapitalnih projekata koji ove godine očekuju Sisačko-moslavačku županiju, obećaje županica Marina Lovrić Merzel. Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji poručila je kako je za njih dobila suglasnost od nadležnih ministarstava, no sve će biti sigurno tek donošenjem državnog proračuna sredinom veljače.

Radovi kreću u lipnju

– Dobili smo pozitivne odgovore za Središnji paviljon Opće bolnice u Sisku čija vrijednost, zajedno s opremom, iznosi 193 milijuna kuna. Sve je spremno i za nastavak gradnje Obrtničke škole. Vrijednost projekta je blizu 43 milijuna kuna, a radovi bi trebali krenuti u lipnju. Sprema se i rekonstrukcija Zagrebačke ceste, koja bi iznosila 35 milijuna kuna. Zagrebačka bi trebala imati četiri trake i dva rotora, na početku Novog mosta i kraj benzinske crpke. Bilo je govora i o novom mostu na Odri koji neće ući u ovogodišnji državni proračun, jer se prvo mora riješiti rekonstrukcija Zagrebačke ceste - rekla je županica. Veliki projekti očekuju i Petrinju, Popovaču i Kutinu.

I pasarela u Sisku?

Popovača bi konačno trebala dobiti dugoočekivanu novu zgradu osnovne škole i dvoranu, Petrinja Dom za ratne invalide, a Kutina izdvojeni odjel Rodilišta za koji već postoji prostor od 200-tinjak kvadrata. Županica se jučer dotakla i "bolne točke" Siska koju gradska uprava već godinama nije riješila; problem pasarele u Capragu.

– Strašno je da se uz takav proračun Grada Siska, koji je prije tri godine iznosio 300 milijuna kuna, nije uspjelo riješiti nešto što ugrožava živote građana. Sjest ću s novom upravom Hrvatskih željeznica i pronaći ćemo rješenje - poručila je Lovrić Merzel.

Komentara 8

PR
pravda90
18:07 01.02.2012.

Vrbina, molio sam te da redovno piješ terapiju. Vidiš i sam da ti se pogoršalo.

VR
VRBINA
18:26 01.02.2012.

Moja terapija je polemika i redovno polemiziram. A tebe \"pravda90\" očito kljukaju nečim isplativim da umanjiš razornost moje terapije-polemike kako bi ublažio nečiju odgovornost za počinjene svinjarije. E, to ti tebi ni njima neće proći, ja pucam od zdravlja, znanja,ja, pismenosti i informiranosti, jadniče mali!

VR
VRBINA
17:35 01.02.2012.

I ja bih to sve napravio da mi Linić da lovu. Nije te novce ostvarila vaša županica nego su to novci svih nas hrvatskih poreskih obveznika. Bolje da šuti, nismo svi mi volovi ! I Pintarić, dakako, dakako!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije