Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozači oprez

Pada snijeg, jak vjetar i dalje stvara probleme u prometu

snijeg
Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija
18.11.2018.
u 14:18

Danas će povremeno puhati umjeren sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim, ujutro ponegdje i orkanskim udarima

U unutrašnjosti biti pretežno oblačno, mjestimice sa slabom oborinom na granici kiše i snijega, uglavnom u gorskoj i istočnoj Hrvatskoj, a navečer i drugdje. Na Jadranu prijepodne pretežno sunčano, zatim porast naoblake uz mogućnost kiše ne krajnjem jugu. Povremeno će puhati umjeren sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim, ujutro ponegdje i orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka od 2 do 7, na Jadranu od 10 do 15 °C, javlja DHMZ.

Za sve skupine vozila otvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (od 13:27 sati). Na dijelu dionice autoceste od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, zbog vrlo jakih bočnih udara vjetra (bure). javlja HAK.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja (DC8); Paški most.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Slab snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, Baranji i istočnoj Slavoniji. Snijeg povremeno pada i na dionicama autocesta: A3 Bregana-Lipovac između Slavonskog Broda i Lipovca, A5 Osijek-Sredanci te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Istri, Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

A1: zbog prometne nesreće na 4. +300 km u smjeru Zagreba prometuje se samo prema NP Lučko, dok je NP Demerje zatvorena za promet.

A3 Bregana-Lipovac: na autocesti A3 između 153. +500 km i 153. km u smjeru Bregane prometuje se jednim trakom, zbog izvlačenja teretnog vozila.

U prekidu su:

trajektna linija Lopar – Valbiska.

katamaranske linije:

Novalja-Rab-Rijeka,

Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Pogledajte video: Ovo su najbolje zimske gume

Ključne riječi

Komentara 16

PR
prajdali100
08:35 18.11.2018.

Pa vrijeme mu je ! Hoćemo pravu zimu a ne da u studenome još lete muhe i komarci.

KO
kordunmoj75
08:06 18.11.2018.

Prvi snijeg,i odmah se ceste zatvaraju,a zima je ,i zna se da je tu na pragu,pa boze ni je Rujan,ili Svibanj,nego Studeni,i trebamo biti spremni za ovakvo vrjeme.

AM
amca
16:13 18.11.2018.

Baranja da. Stize polako !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije