Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završen summit u Dubrovniku
Povratak na članak

Potpisani sporazumi za izgradnju pruge Rijeka – Zagreb i novi stadion u Rijeci

Kineski premijer Li Keqiang najavio je snažnije otvaranje kineskog tržišta, čime će povećati veze s Europom, ali i podići standard kineskoga naroda

Komentari 69

ST
Stipan
10:05 12.04.2019.

Plenković se obratio okupljenima vjerovatno na perfektnom Engleskom kao i predsjednica a ne kao svi prije njih koji nisu dobro ni Hrvatski baratali. Konačno imamo i premijera i predsjednicu svjetskog kova i možemo biti ponosni.

VL
FU
furest
12:37 12.04.2019.

usli smo u eu s velikim ocekivanjima a sada trazimo spas u kini , to se zove Hr strategija

VL
Avatar Foton
Foton
12:07 12.04.2019.

Kinezi obicno iskljuce domorodce iz svojih projekata. Tesko je uskladiti tvrdi kineski rad i tvrdi neard domorodaca. Zanima me kako ce se Kinezi i Hrvati uskladiti. Mozda, oni rade , a mi organizirmo komemoracije.

VL
RE
Rex
11:59 12.04.2019.

Sad se naši crveni kmeri grizu od muke.........hahaha

VL
ZU
ZG U SRCU
11:36 12.04.2019.

Plenki,a da vi na neko vrijeme, skupa sa cijelom vladom odete za premijera Kine, a gosp. Li Keqiang bude sa svojim ministrima premijer Hrvatske! Pa da vidimo čija mama crnu vunu prede!

VL
BO
bomboon
12:30 12.04.2019.

Ovo sto vam ovi zlocinci iz EU- ropske unije rade, je sve usmjereno pritov vas, samo da znate. Protiv vasih suverenih drzava, domicilnoga stanovnistva , vasih radnih mjesta i vasih placa zagarantiranih nacionalnim radnim ugovorima. Zato vam oni preziru suverene drzave, da vam mogu sve to razvaliti, provaliti u vasu kucu, oteti i pokrast nacionalno bogatstvo drzavi i narodu, a vas pretvoriti u ROBLJE. Sto cete vi njima sto puno kostate, i sto se derete da ocete radne ugovore, sva svoja ljudska i radnicka prava zagarantirana nacionalnim radnim ugovorima. Njima vise odgovara kinesko roblje koje ce im raditi 25 sati dnevno, bez ikakvih radnickih prava ( u Kini vam ne postoje sindikati, ljudi se lansiraju sa zgradurina od depresije i stresa ), sute i rade kao roboti, ne smiju pisnuti od vojne hunte na vlasti. Kina nije vise komunisticka drzava nego fasisticka. Tako je i u Europi crkla ljevica sa ovim banditima u EU-ropskoj dzungletini, i oni spremaju sebi vojsku sada, koju ce huskati na roblje ako se pobuni, na ulicama Pariza vec treniraju kako ce to izgledati. Mamicu im, zlocinacku, kada ih krenemo ganjati po Europi, ono 40-ih ce biti nista, kako cemo ih samarati ovaj put gamadi pokvarenjacka!!! Fujj!!

VL
KO
Konstantinos
14:05 12.04.2019.

Ovo je veliki uspjeh za Hrvatsku i njezinu politiku. Ako se samo obnovi nizinska pruga Rijeka - Zagreb to ce biti ogroman uspjeh jer ce Rjeka konacno poceti zivjeti punim plucima. Uspijeh je toliki da regionalni posebno srbijanski mediji u opce nisu spomenuli ovaj summit u Dubrovniku, pa cak ni to da im je premijerka prisutna. Totalno ignoriranje! Naravno, ne uklapa se to u njihovu sliku kako su oni i samo oni "miljenici" Kineza. Boli i to sto ce kinezi vise potrositi i investirati u Hrvatsku nego tamo, ali mi se na to ne bismo trebali osvrtati jer imamo mi dovoljno vlastitih negativaca kojima nikako nije po volji sto Hrvatska napreduje i razvija se.

VL
WA
waez
15:13 12.04.2019.

Lijepo je to vidjeti kako se kompletni državni vrh klanja komunistima, prostire crvene tepihe, organizira ono najbolje i najljepše.....i opet.... sve će ovo Brussel staviti van snage.... A oni ćepodviti rep kao dobra kujica....nema kredita !!..tako to izgleda, plane ljubavv između naroda koji je dan od Boga, dakle domoljuba katolika, i komunista komunjara zločinaca. Kršćanska ljubav zaista ne poznaje granice.

VL
SO
soki
13:47 12.04.2019.

Nije ni čudno što se Kina toliko poigrava sa evropskim državicama kada ta EU-TOPIJA nema ništa zajedničkog osim prosipanja zajedničkog novca.

VL
SE
serđo12
23:36 12.04.2019.

znači Luka Koper odlazi u zaborav! Da nije bilo rata luka Rijeka danas bi bila jača od Kopra što je i ispravno.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
14:05 12.04.2019.

Ideja da se povežu 3. maj i Uljanik s kineskom brodograđevnom industrijom i kineskim investitorima smatram da je izvrsna. Kinezi imaju dobru industriju željeza i čelika koja je cjenovno izuzetno konkurentna, Hrvatska ima uspješnu proizvodnju i tehnologiju gradnje specijalnih i i zahtjevnih brodova kao što su jaružala i kruzeri. Te dvije strane su kompatibilne i udruženo mogle bi profitabilno proizvoditi vrhunske brodove. Kineske rijeke nose masu pijeska u svojim tokovima sve do stotinjak kilometara od obale, plovni putevi i prilazi lukama moraju se jaružati redovito, samo kinesko tržište traži veliki broj takvih brodova. U Kini jača srednja klasa koja ide na kruzere, standard raste, mogućnostgi su i tu velike. Moguće je obavljati i preinake i servisiranje kineskih brodova u hrvatskim brodogradilištima u prijateljskom okruženju. Od svih ideja ta mi se čini s najvećom dobrobiti za obje strane. Ima li u hrvatskom političkom vrhu tehnički potkovanih stručnjaka da tako nešto ozbiljno prezentiraju kineskoj strani?

VL
Avatar siva_sova
siva_sova
13:30 12.04.2019.

ovo klanjanje kinezima komunistima koje traje već tjedan dana je prevršilo svaku mjeru...

VL
ST
Stipan
17:11 12.04.2019.

Hvala Bogu da konačno imamo premijera i predsjednicu svjetskog kova i uma a ne kao do sada .

VL
CA
calcaneus
10:09 12.04.2019.

Kako je taj kineski komunizam uspjesan da se sve kapitalisticke zemlje nastoje ogrebati ?

VL
DU
Deleted user
13:06 12.04.2019.

Ipak je Rijeka centar normalnog svijeta , ne postoji mržnja, tolerantni su i prije svega kulturni.

VL
AE
a e
07:49 13.04.2019.

Poklonite se drugovima komunistima,papci.Zovite ih na misu na livadi

VL
WA
waez
15:08 12.04.2019.

Prave komunjare, malo palamuđenja, malo slikavanja, pa meza... A toliko se boje naroda da su poduzeli dosad neviđene sigurnosne mjere.

VL
DU
Deleted user
12:52 12.04.2019.

Drago mi je zbog pruge... i ranije je bilo želja za prugom, ali nije bilo snage ( mogućnosti)... izgleda da jedino Kinezi to mogu.... a lovu bismo ionako potrošili.. a stadion Kantrida je privatna stvar, dosta je ruševan... imaju novi na Rujevici, pa neka mlate loptom amo tamo...ali, ako imaju želju i novaca za obnovom, neka...u subotu na Kantridi igraju trećeligaši Orijent i Dugo Selo...... dakle, nije prva liga...

VL
DU
Deleted user
18:42 12.04.2019.

Drug Plenković uvodi komunizam na široka vrata

VL
VH
volim.hrvatsku
17:32 12.04.2019.

Komentator " antonelic" , molim te reci mi u kojoj ti drzavo zivis, zasto tebi smeta ako se u hr dogadja nesto pozitivno, zivi svoj zivot , a nas pusti da zivimo kako mi hocemo, ako zivis u hr, otvori svoju firmu i radi, zaradi milijune, budi sretan, ako si fukara lijena , umri od zavisti, ili mozes za irsku, svedsku ... tamo takve traze

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.