Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Počeo 1. susret organizatora kulturno-turističkih manifestacija

SUSRET ORGANIZATORA TURISTIČKIH MANIFESTACIJA HRVATSKE (1)
Foto:
1/3
PR
Autor
PR članak
25.11.2011.
u 15:31

Jedan je od ciljeva ovih susreta i predstavljanje jedinstvenog projekta "SVI zaJEDNO- HRVATSKO NAJ", koji je predstavio Aleksandar Kovačević, a koji će se održati sljedeće godine u Zagrebu.

Uz atraktivan program, u kojem su sudjelovali Kravat pukovnija, Ana Rucner i čuvarice tradicije:  „Ethnotine“ – vokalno plesni ansambl,  u modnim kreacijama etno dizajnerice Mine Petre  svečano je otvoren
1. SUSRET ORGANIZATORA TURISTIČKIH MANIFESTACIJA HRVATSKE koji je okupio predstavnike iz 56 gradova i mjesta Hrvatske

Pohvale Aleksandru Kovačeviću, autoru i producentu projekta, uputili su govornici: gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić,  direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić, predstavnici Ministarstva kulture, Ministarstva turizma, ali i mnogobrojni govornici, predstavnici turističkih zajednica koji  su došli iz Dubrovnika, Zadra, Umaga, Malog lošinja, Nina, Varaždina, Karlovca, Daruvara, Vrbovca, Metkovića, Pule, Gospića  i ostalih dijelova Hrvatske kao i sudionici u panel raspravama.

Dopustit ću si da ovo okupljanje nazovem susretom turističke izvrsnosti i ljudi koji žive turističku priču Hrvatske, riječi su kojima je zagrebački gradonačelnik otvorio Susrete.

Jedan je od ciljeva ovih susreta i predstavljanje jedinstvenog projekta "SVI zaJEDNO- HRVATSKO NAJ", koji je predstavio Aleksandar Kovačević, a koji će se održati  sljedeće godine u Zagrebu.

Na jednom mjestu, Zagrepčani  i njihovi gosti moći će,  kroz ovaj festival najatraktivnijih turističkih manifestacija doživjeti djelić atmosfere: Špancirfesta, Utrke lađa, Ružice Vinodola, Sinjske alke, Vinkovačkih jeseni, Noći punog miseca, Festivala bajki, Kaj su jeli naši stari i drugih manifestacija koje će se uključiti u Projekt.
Pohvale za ideju i za realizaciju  već su dali: Vlada RH, Ministarstvo kulture, Ministarstvo turizma, HGK, UHPA,  te predstavnici mnogih institucija i tvrtki iz područja turizma i kulture.

Tijekom dana održalo se nekoliko predavanja i panel rasprava o slijedećim temama - postaje li Hrvatska bolja od Ibize, kakvi su programi financiranja i potpora od strane državnih institucija, kakvu ulogu imaju mediji u funkciji turizma i kulture te jesmo li u potpunosti spremni iskoristiti sve naše kulturne potencijale.

Sudionici su bili stručnjaci iz područja kulture i turizma, Ozren Kanceljak iz Digitel komunikacija, Sanja Ajdinovski, iz Adria Entertainment-a, Milo Sršen, pomoćnik direktora Glavnog ureda HTZ-a za predstavništva i nastupe u inozemstvu i kulturni turizam, Ivan Bušljeta vlasnik i direktor Papaya Cluba sa Zrća i drugi. Predstavljena je i knjiga Daniele Angeline Jelinčić „Abeceda kulturnog turizma“ koja donosi razvoj turizma u posljednjim desetljećima 20. stoljeća.

Na Susretu je predstavljen i web portal www.organizatori.hr čiji cilj je postati baza tj. registar svih turističkih manifestacija u Hrvatskoj. Preko portala sve će manifestacije biti povezane, a organizatori će imati jasniji uvid u sva događanja i osnovne informacije.

Želite prijaviti greške?