Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U KARLOVCU I OZLJU

Počelo testiranje za građane koji rade u Sloveniji: Tjedno će plaćati 150 kuna

Drive in testiranje na koronavirus na Zagrebačkom velesajmu
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
04.02.2021.
u 22:33

Na tzv. drive-in testiranju u vojarni Luščić izvanredno je testiranje počelo večeras u 18 sati

Dom zdravlja Karlovac i Dom zdravlja Ozalj organizirali su izvanredna testiranja za sve radnike dnevne migrante, pa i za one koji koji večeras kreću u noćnu smjenu na posao u Sloveniju, jer od danas u slovenskom režimu prelaska granice oni više nisu izuzeti od obveze testiranja.

Priopćio je to večeras Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije uz obrazloženje da je Vlada Republike Slovenije odlučila da će za prelazak slovenske granice svi morati imati negativan test na COVID 19, a Stožer je potvrdio obavijesti sa graničnog prijelaza da je stupila na snagu nužnost da se za ulazak u Sloveniju ima negativan test.

Na tzv. drive-in testiranju u vojarni Luščić izvanredno je testiranje počelo večeras  u 18 sati u organizaciji Doma zdravlja Karlovac, a testiranje se večeras provodilo i u Domu zdravlja Ozalj i nastavit će se sutra od 7-12 sati.

Cijena testiranja je 150 kuna.

Neki od testiranih Revozovih radnika rekli su Hini da su njihovi kolege iz drugih gradova, npr. s područja Duge Rese, kojih je manje, ali koji također dnevno odlaze na posao u Sloveniju, u dvojbi gdje obaviti testiranje.

Neki od radnika su zabrinuti zbog troškova testiranja, jer prema odluci slovenske vlade, koja zasad važi do 12. veljače, testiranje će se provodit tjedno, što bi im, ako mjera potraje, bio mjesečni trošak od 600 kuna.

Prekogranični dnevni radni migrant, koji ima radni odnos u nekoj od država članica Europske unije ili nekoj drugoj šengenskoj zemlji, mogu od danas ući u Sloveniju uz predočenje negativnog testa na prisutnost koronavirusa koji nije stariji od sedam dana od uzimanja brisa, pri čemu vrijedi samo test onaj zemalja članica EU-a ili Schengenskog prostora.

Komentara 1

DU
Deleted user
22:52 04.02.2021.

Teška pljačka.Zar nikome nije palo napamet da se možda novi soj zove gripa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije