Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NISAM KRIV'

Počelo suđenje Luki Juretiću za ubojstvo bračnog para: Tukao ih čekićem, batom za meso...

sudnica
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
1/3
20.01.2020.
u 14:31

Vicenco Uvodić je odmah umro, a njegova žena Senka tri mjeseca poslije

Na početku suđenja 25-godišnjem Luki Juretiću, optuženom za teško ubojstvo susjeda Vicenca Uvodića (92) i pokušaj teškog ubojstva njegove žene Senke (87) iz Solina, optuženik je u ponedjeljak na Županijskome sudu u Splitu rekao da se ne osjeća krivim.  

Optuženi Juretić izjavio je sucu Dinku Mešinu nakon čitanja optužnice da se ne osjeća krivim za ubojstvo koje mu se stavlja na teret, a koje se dogodilo prije godinu dana.

Optužnica ga tereti da je krajem siječnja 2019. kasno poslijepodne došao na vrata susjeda od kojih je zatražio malo brašna. Nakon što je ušao u stan, ničim izazvan, bračni par počeo je udarati tupim tvrdim predmetom i bosti oštrim predmetom. Vicenco je dobio 13 udaraca po glavi i tijelu čekićem i batom za meso te ubod nožem u trbuh.

U optužnici se navodi i da je Senki zadao više udaraca, slomio desnu ruku i nanio teške ozljede ruke i glave. Ukrao je nakit, novac i ostale predmete iz stana te otišao. Vicenco Uvodić je odmah umro, a njegova žena Senka tri mjeseca poslije. Kako je dosad utvrđeno, Juretić je taj teški zločin počinio u ubrojivom stanju, a analiza je pokazala da nije bio pod utjecajem droga ni alkohola.

Suđenje se nastavlja sutra, kad bi trebala svjedočiti tri svjedoka. 

 

VIDEO Odvjetnik Šerić posjetio svog klijenta Filipa Zavadlava

Komentara 1

MA
majstorsmora
15:27 20.01.2020.

Prijeti li njemu bar 35 godina posto ce Filip dobit 50? Ajmo gospodo novinari informirajte nas da lj su ova dva zlocina slicna i tko je u Hrvatskoj uopce dobio 50 dugih godina za bilo kakav zlocin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije