Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HU DOBRA VOLJA

Počelo je prikupljane poklona za siromašnu djecu, evo kako možete pomoći

Foto: HU Dobra volja
1/7
25.11.2019.
u 07:10

Pokloni se prikupljaju najkasnije do 10.12. jer njihov Djed Božićnjak na put kreće 15.12.

Humanitarna udruga Dobra volja i ove godine organizira prikupljanje poklona za djecu čije se obitelji nalaze u teškoj materijalnoj situaciji. 

Na stranicama udruge možete pronaći popis djece pokraj čijih se imena nalazi i poklon koji su zaželjeli. Ukoliko ste u prilici ispuniti želju djetetu možete se upisati.

- Poklon možete zapakirati u prozirni celofan ili kutiju koju možemo otvoriti jer ćemo morati škicnuti u nju
da bi u papire upisali vrijednost svake Vaše donacije, a i zbog sigurnosti djece - poručuju iz udruge Dobra volja.

Napominju kako za Božić prikupljaju isključivo nove stvari za djecu jer 'barem za Božić djeca trebaju dobiti nešto što je samo njihovo i namijenjeno samo njima'.

Pokloni se prikupljaju najkasnije do 20.12.

- Ako niste izabrali niti jedno dijete s popisa, uvijek možete pomoći u vidu hrane, higijenskih potrepština i slatkiša,
trebat će nam puunoo slatkiša da obogatimo naše poklone za klince. Roditelji , bake i djedovi uživaju u keksima i čokoladi - poručuju iz udruge i dodaju da se mogu kupiti higijenske potrepštine, hrana u konzervi, Čokolino i čokoladni namazi, suhomesnati proizvodi, sir, juhe u vrećici i druge stvari, a ako nisu raspoloženi za kupovinu mogu donirati i darovne kartice različitih trgovačkih centara.

Nakon što je dugo volontirala Marijana Matešić otvorila je prije nekoliko godina svoju udrugu Dobra volja i to zbog velikog broja obitelji kojima je potrebna pomoć. Ova majka petero djece neumorno obilazi siromašne i potrebite, a više informacija o tome kako pomoći siromašnima možete pronaći na njihovoj Facebook stranici i na njihovoj internet stranici.

Priča HU Dobra volja počela je prije otprilike 4 godine. Tada nas je, kao i cijelu Hrvatsku ganula priča o samohranom ocu Matiji koji se u neimaštini brinuo  za svoga sina i odvajao od sebe da bi njegov Milan mogao ići sa svojih razredom na školsko putovanje. Milanove suze nas nisu mogle ostaviti ravnodušnima. Milan je živio u trošnoj kućici a sada uz pomoć predivnih ljudi ima prekrasan dom.

Foto: HU Dobra volja

Udruzi je u planu  sagraditi kućicu i za jednu Viki koja ima Down sindrom i živi u trošnoj kućici sa svojom bolesnom majkom i ocem kojem su zbog bolesti odrezane obje noge. 

U ovih nekoliko godina obišli su preko 150 obitelji diljem Hrvatske. Većini pomažu s hranom, a velik broj obitelji je svake zime u potrebi za ogrjevom.

- Mnogima smo pomogli s namještajem, građevinskim materijalom... Potrebe su razne a naše mogućnosti nažalost nisu beskonačne pa se nekada ne uspije odraditi sve što bi željeli. Među korisnicima imamo najviše obitelji s teško bolesnom djecom, obitelji u kojima je tolika neimaština da djeca doslovno ne mogu sakriti sreću kada im donesemo paket hrane, gdje smo vidjeli djecu koja vade hrenovke iz paketa i jedu ih onako nekuhane, djeca koja su Nutellu vidjela samo na TV-u... Sve ono što je nama svakodnevno i pod "normalno", njima je ogromno veselje. Vidiš ih onako vesele i raspadneš se na 100 komada u sebi jer znaš da je takve djece na stotinu i da ne možeš pomoći svima, ne možeš promijeniti svijet.. Ali možemo promijeniti barem nečiji dan, tjedan, blagdan.. tako svake godine imamo akciju Božić s Dobrom voljom gdje darivamo preko 120 djece kojima je ono što im donesemo jedini poklon koji dobiju cijele godine... A koje su im želje ? Često to budu jedne obične čizme , čizme za u školu da ne idu kroz kišu i snijeg u tenisicama.. Ili čokolada, jedna obična mala čokolada im uljepša dan. Onakva čokolada koju mi kad poželimo, otvorimo ladicu, uzmemo i pojedemo, bez da smo zahvalni. Oni jesu, jako su zahvalni - rekla nam je Marijana Matešić.

Dodaje kako će ove godine četiri ekipe obići Slavoniju, Otočac te Sisak i Zagreb i područja oko tih gradova.

Komentara 1

KO
Kokoiduhovi
08:00 26.11.2019.

Tako je, pozivamo Predsjednicu, Predsjednika Vlade, saborske zastupnike, ministre, direktore državnih agencija i zavoda, tajkune, one koji su kupili vile u Ravnoj Gori, koji imaju jahte,heliče, stanove u Londonu,Parizu, Firenci,Rimu,New Yorku,..da odvoje malo od svojih vječno gladnih usta. I toto ne da traže donatore za poklone pa da ih daju kao svoje, ili da se kupi na trošak proračuna, pa se glumi dobrotvore. Jer nije valjda da će oni koji imaju malo i najmanje, opet biti glavni u pomaganju. Crkva, ona zaista ima, Od toga što ima, isto neka da najpotrebitijima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije