Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potrebna većina

Propao plan oporbe: povjerenstvo ne može raditi bez HDZ-ovaca

Milijan Brkić i Orsat Miljenić
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/2
26.10.2017.
u 15:16

Predsjednik Povjerenstva, SDP-ov Orsat Miljenić, kazao je kako se slaže s bilo kojom odlukom većine

Članovi istražnog povjerenstva o Agrokoru napravili su kratku pauzu radne sjednice na kojoj su dosad dogovorili Poslovnik rada. Na prijedlog HDZ-ove Marije Jelkovac i glasovima vladajuće većine, u poslovnik je, kako neslužbeno doznajemo, stavljena točka prema kojoj povjerenstvo ne može održavati sjednice na kojima nema većine članova.

Dakle, propada plan oporbe da nastave s radom povjerenstva i bez HDZ-ovaca koji bi eventualno prestali sudjelovati u radu povjerenstva ako se službeno i pokrene istraga DORH-a. Nakon pauze, članovi Povjerenstva trebali bi dogovoriti i koga će sve i kojim redoslijedom zvati da svjedoči pred povjerenstvom

Istražno povjerenstvo za Agrokor u 13 sati okupilo se u Saboru na drugoj radnoj sjednici koju je započelo raspravom o tome hoće li ona biti otvorena za javnost i medije. Oporba je rekla da je interes javnosti velik i da sjednicu treba otvoriti javnosti, dok su HDZ-ovci podsjetili kako ne treba raditi cirkus te da je na prvoj sjednici dogovoreno da radne sjednice na kojima se tek treba dogovoriti poslovnik i plan rada ne budu otvorene za javnost kako bi dogovori bili konstruktivni. 

– Kao da prošli put nismo bili na istoj sjednici i nismo dogovorili da će sjednice biti otvorene za javnost kad službeno krenemo s radom – kazao je HDZ-ov Milijan Brkić koji ne želi da se radi cirkus od Povjerenstva.

– Bojim se da će to ići u estradizaciju Povjerenstva – komentirao je HNS-ov Stjepan Čuraj, a Mostov Nikola Grmoja kaže kako se HDZ poziva na dogovor, a ne poštuje raniji dogovor da će se odluka o osnivanju Povjerenstva izmijeniti do 3.studenoga, a ona nije ni uvrštena u dnevni red iako Sabor sutra staje s radom na deset dana.

– Sutra se glasuje, kako znate da to nećemo sutra izglasovati? – pitao je Milijan Brkić te dodao da u Saboru imaju političku govornicu dok Povjerenstvo treba biti ozbiljno.

Predsjednik Povjerenstva, SDP-ov Orsat Miljenić, kazao je kako se slaže s bilo kojom odlukom većine.

Članovi Izbornog povjerenstva glasovali su o tome hoće li ova radna sjednica biti javna te je većinom glasova odlučeno da ne bude dok traju  tehnički dogovori o pripremi i planu rada tog tijela. 

– Mi formalno počinjemo s radom 30. listopada, odnosno 3. studenoga jer su tada Svi Sveti. Ovo su pripreme za rad Povjerenstva koji će biti javan – objašnjavala je Jelkovac prije glasovanja. Dok je SDP predlagao da za medije bude zatvorena rasprava o zapisniku s prošle sjednice i o poslovniku Povjerenstva, a otvorena rasprava o svjedocima koji bi se zvali, HDZ je bio za to da prve dvije točke budu otvorene, a da se treća zatvori za javnost.

Za javnu sjednicu ruku su digli Mostov Nikola Grmoja, Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku te SDP-ov Gordan Maras, dok je Orsat Miljenić bio suzdržan, a protiv su bili Milijan Brkić, Josip Borić, Ante Babić i Marija Jelkovac iz HDZ-a te HNS-ov Stjepan Čuraj. Oni smatraju da radni sastanci mogu biti konstruktivniji kada ih mediji ne snimaju.

Komentara 39

DU
Deleted user
13:51 26.10.2017.

Ništa od tog povjerenstva kad u njemu nema Bulja! Da malo objasni kako funkcionira "agrosasonsko" pravo!! Valjda se tako i zove po Agrokoru?

SO
SoloHan
14:35 26.10.2017.

Kako neće bit cirkus kad nastupa Maras čovjek sa dva šupka

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
14:12 26.10.2017.

Povjerenstvo za zaštitu Marasovih muljaža u HBOR-u !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije