Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usprkos recesiji

Počeli s voćem, a sada Brežane pretvaraju u pravi turistički raj

'03.06.2011.,Karlovac- Marin Marinkovic na posjedu svoje obitelji u Brezanima brine o kozama. Dominik Grguric/PIXSELL'
'Dominik Grgurić'
07.06.2011.
u 10:08

Dogodine će na imanju imati i poučnu stazu s autohtonim pasminama životinja iz svih dijelova Hrvatske

Kada, na godinu, grupa od 50-ak učenika, studenata ili turista željnih netaknute prirode i domaće hrane dođe u Brežane 16, dočekat će ih Turističko-edukacijski centar Brežani.

 Grad dao 100.000 kuna

Pilot-projekt seoskog turizma na OPG-u Tomislava Marinkovića zaživjet će zahvaljujući članovima gospodarstva, ali i 100.000 kuna gradske potpore. Od četiri projekta pristigla na natječaj, pobjednički je ovaj, obitelji koja se poljoprivredom bavi od povratka na ognjište, nakon “Oluje”. Počeli su s jabukama, a sada uzgajaju i šljive, breskve, trešnje, grožđe, na 15 hektara. Tu je i 60-ak koza.

– Proizvodimo sir, sok, vino... premale su to količine za trgovačke lance, a nakupci ruše cijene toliko da smo na nuli! Zato ćemo povezati poljoprivredu i turizam i ono što proizvodimo ponuditi ovdje – objašnjava Tomislav Marinković.

 Brat mu Marin dodaje da će centar, u prvoj fazi, imati jedinstvenu poučnu stazu s autohtonim životinjama iz svih dijelova Hrvatske.

 Posebno mjesto

 – Gosti će moći obići imanje, vidjeti i druge životinje ili kako se radi sok, kušati domaće proizvode – navodi Marin. U drugoj fazi sudjelovat će i ostali mještani i osigurati da gosti tamo mogu prespavati, pa otići na izlete ili uživati u Brežanima.

 – I drugdje je lijepa priroda, ali kod nas je mnogo mladih ljudi spremnih sudjelovati u ovom projektu, i to treba iskoristiti, pa stvoriti poznatu agroturističku destinaciju – zaključuje Marin.

Ključne riječi

Komentara 1

SA
Sapientinus
00:13 08.06.2011.

Dobra vijest ali: gdje su ti Brežani i koji je grad dao taj novac? Možda u tiskanom izdanju to i piše - ali ovdje ne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije