Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Školstvo
Povratak na članak

Počela nova školska godina; kurikularna reforma u svim školama

U školsku godinu 2019./2020. kreće 318 tisuća osnovaca, od čega nešto više od 38 tisuća prvašića i gotovo 146 tisuća srednjoškolaca

Komentari 2

Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
09:23 09.09.2019.

Desetljećima potplaćeni učitelji i nastavnici, a rezultat je negativna selekcija tog kadra. Teško je u takvim okolnostima iznijeti reformu, ali svaki pokušaj je dobrodošao. Sretno učenicima, roditeljima, učiteljima i nastavnicima u novoj školskoj godini.

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:48 09.09.2019.

u njemačkoj je škola već odavno počela. a završava im daleko kasnije nego kod nas. i nikad nisam čuo da su njemački učenici preopterećeni školom, da ovo, da ono, kao kod nas. kod nas djeca imaju po 2-3 slobodne aktivnosti, i to nije opterećenje, jer se dijete mora baviti sportom, pjevanjem i astronomijom, sve zajedno, pa za školu i nema baš onda dovoljno vremena. umjesto jedne dodatne aktivnosti, oni su natovare 3! pa je škola kriva. učiti, učiti, i samo učiti. a reforma...? rezultate ćemo vidjeti za par godina, i do onda ne treba nikakvih komentara niti skretanja. a svaki novi ministar, nova pravila... samo treba ispitati opravdanost gradnje novih škola. jer generalno broj učenika opada. uskoro će nam prosjek učenika u razredu biti 10!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.