Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Počastite se za blagdane kvalitetnom računalnom periferijom za bolju efikasnost u 2018. godini

Počastite se za blagdane kvalitetnom računalnom periferijom za bolju efikasnost u 2018. godini
Foto: Promo
1/7
PR
Autor
PR članak
11.12.2017.
u 15:39

Iskoristite ovo blagdansko vrijeme te si ovogodišnji trud u 2018. nagradite boljom efikasnošću uz novu računalnu periferiju, uz dakako više gaming zabave.

Još jedna godina je na izmaku. Osim o darovima za nadolazeće blagdane, ono o čemu najviše razmišljate ovih dana su zapravo novogodišnje odluke. Kako one obično uključuju želju da se u novoj godini mnogo kvalitetnije iskoristiti vrijeme koje imamo na raspolaganju, fokus na smanjenju njegovog rasipanja uz zadatke koji se otežu samo zato jer nemate normalne alate pri ruci je svakako dobar smjer.

Ako ste dobar dio 2017. proveli u uredu koristeći računalo, vjerojatno vam ovog trenutka iskaču brojne neugodne uspomene. Izvještaji koji nisu bili napravljeni na vrijeme jer je virus obrisao potrebne datoteke (hvala tehničkoj podršci koja nikako da instalira pošten antivirus), brojna kašnjenja slanja dopisa jer nije mogao povući papir iz pune ladice ili 5 minuta učitavanja Windowsa kod svakog paljenja laptopa. Pomnožite takve situacije s brojem minuta i dana u godini te ćete vidjeti koliko je vašeg dragocjenog vremena otišlo nažalost u nepovrat. No u 2018. stvari mogu biti drugačije. Zamislite ovaj scenarij.

Kod kupnje idućeg laptopa (vlastitog ili onog za poslovne svrhe), odlučili ste da bi bilo dobro kada bi se neki monitori veće dijagonale našli na vašem radnom stolu. Jedan najmanje, dva za maksimalnu efikasnost. Ima ih zbilja gomila za sve moguće potrebe – gledate tako Dell monitor (čuli ste da ga dizajneri posebno vole), no znate da u tom rangu odlično parira Samsung ili recimo LG monitor? To su dakako najrazvikaniji, no postoje i drugi – npr Philips monitor ili IIYama monitor? Budući da morate nadređenom često pokazivati neke vizuale na ekranu, možda bi dobro došao i touch screen monitor? Zgodno za razmisliti.

Foto: Promo

Naravno, na laptop se može spojiti tipkovnica i bežični miš. OK, možemo razumjeti da su vam ove godine godine touch pad i tipkovnica na laptopu bili sasvim dovoljni, no u setupu s dva monitora možda je ipak bolje laptop držati sklopljenim te imati fantastičan komfor s kvalitetnom periferijom. Zamislite samo – mehanička tipkovnica s onom svojom responzivnošću kod tipkanja, kvalitetan miš za računalo ili bolja web kamera (Logitech je tu prvi izbor) da vas kolegica iz drugog grada normalno vidi tijekom Skype poziva. Eksterni zvučnici su također super stvar kada treba u ekipi u uredu pokazati nekakav novi spot na YouTubeu za vrijeme pauze. Posebice kada je riječ o novim blagdanskim pjesmama.

Ili se bavite video obradom pa želite čuti koliko ste dobro zvuk obradili u zadnjoj pripremi. Ako treba tu video obradu odnijeti u neki studio na pregled prije emitiranja, USB stick sa što više GB-a je jednostavno neizostavan. Kao i memorijska kartica za vašu divotu od fotoaparata s kojom ste na zadnjem eventu napravili hrpu odličnih materijala.

Ipak, to je samo posao. Kod kuće se čovjek želi i opustiti, posebice ako je punokrvni PC gamer. Taman je pala i nova „kanta“ u sklopu zadnje računala akcija ponude, sada bi bilo još dobro svoju stariju periferiju zamijeniti s nečim aktualnim. Logitech je mnogima prvi izbor (sasvim zasluženo), no isplati se baciti oko i na druge. Kada su u pitanju gaming miševi ili recimo napredna gaming tipkovnica, Roccat ili Razer su također super opcije. Štoviše, potonji je mnogima jedini izbor kada je potrebna vrhunska gaming podloga. Budući da zbog užasne uredske stolice na poslu imate bolove u leđima, za doma ste si priuštili maksimalnu ergonomiju kakvu jedino može pružiti gaming stolica. Nakon nekoliko sati Overwatcha, zadnje na što želite misliti su bolovi u leđima ili vratu. Posebice ako je timska suradnja štekala za vrijeme meča pa ste igranje prekinuli živčani. A taman ste nabavili vrhunske gaming slušalice da cijela koordinacija bolje funkcionira.

Foto: Promo

Gaming doduše ne mora biti jedina vaša okupacija. Kako ste došli u godine kada želite malo više putovati, zgodno je imati nekakav svoj laptop za put. Pa tako osim rezervacije hotelskog smještaja u prvim danima proljeća, bilo bi dobro da imate kvalitetno računalo dok ste u pokretu. Barem da se u hotelu baci oko na Netflix prije spavanja. Za takve stvari laptop cijena ne mora biti visoka, dok se za lošije zvučnike jednog takvog prijenosnog računala alternativa može biti u prilično zgodnoj stvari – bluetooth zvučnik.

Iskoristite stoga ovo blagdansko vrijeme te si ovogodišnji trud u 2018. nagradite boljom efikasnošću uz novu računalnu periferiju, uz dakako više gaming zabave. Upite, rezervacije i narudžbe možete poslati na e-mail prodaja@pcshop.hr ili nam se javiti telefonski na broj 01/6523-652.

Želite prijaviti greške?