Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK RATNIKA

Počasti za marinca Cenu

Pas Cena
Foto: Screenshot/YouTube
30.07.2017.
u 18:39

Desetogodišnji labrador Cena, koji je obolio od karcinoma kostiju, imao je posljednji ispraćaj poput svakog drugog vojnika

Desetogodišnji crni labrador Cena, vojnik koji je odslužio tri runde dužnosti u Afganistanu, dobio je posljednji ispraćaj kao i svaki drugi američki marinac. Hrabri pas, kojem je specijalnost bila pronalaženje eksploziva, obolio je od agresivnog karcinoma kostiju i nije mu bilo spasa.

Na posljednjem putovanju pratio ga je njegov vjerni čovjek, također vojnik i veteran Jeff DeYoung (27). Njih dvojica zajedno su služili u Afganistanu i bili su godinama nerazdvojni. Jeff je u nekoliko navrata svog ljubimca zaklonio vlastitim tijelom kako ne bi nastradao, a on ga je tješio kada je u samo tri tjedna poginulo pet njegovih suboraca. Kada su ga marinci umirovili prije tri godine, Jeff ga je udomio. Kako je patio od posttraumatskog stresnog poremećaja, Cena je postao njegov terapijski pas.

Ispraćaj njegova Cene, za kojeg kaže da je najbolji dio njegova života, bio je zaista veličanstven i pravi vojnički. Jeff je i sebi i Ceni obukao svečanu uniforme, a po njih je došao otvoreni vojni džip kako bi ih odvezao do vojnog broda muzeja koji se nalazi u Muskegonu u Michiganu. Okupljeni marinci odali su Ceni posljednju počast, a na brodu je primio injekcije za eutanaziju. Njegovo su tijelo smjestili u kovčeg i prekrili ga američkom zastavom. Cena je pokopan, a Jeff skuplja novac za njegov nadgrobni spomenik.    

 
Ključne riječi

Komentara 3

DR
Dragana
09:45 15.08.2017.

Trebamo voljeti zivotinje a ne ih iskoristiti.

DU
Deleted user
07:46 31.07.2017.

Služio je porobljivačima i izrabljicačima svijeta.

DU
Deleted user
02:08 31.07.2017.

Obična đukela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije