Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19. godišnjica

Počast poginulim braniteljima Bilaja i Gospića

misa
Marko Čuljat
30.08.2010.
u 11:52

Na mjestima pogibije položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Među braniteljima Bilaja i Gospića već od prvih dana rata bilo je dosta dragovoljaca iz Primorja i Rijeke.

U nedjelju, 29. kolovoza povodom 19. godišnjice napada četnika i uspješne obrane, Bilajčani su u društvu s Milanom Kolićem, gradonačelnikom Gospića i njegovim suradnicima, braniteljima te brigadirom Milanom Čanićem - Bićom, iz nekadašnje 9. gardijske brigade Vukovi i pukovnikom Pajom Brkljačićem iz nekadašnje 118. domobranske pukovnije odali počast poginulim hrvatskim braniteljima Bilaja i Gospića.

Na mjestima pogibije položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Među braniteljima Bilaja i Gospića već od prvih dana rata bilo je dosta dragovoljaca iz Primorja i Rijeke. Počast je odana i na bilajskom groblju gdje je spomenik za oko 200 stanovnika Bilaja i susjednih Barleta koji su pobijeni od 1941. do 1995. godine. Misa je služena na ulasku u špilju sv. Stjepana, gdje se narod sklanjao u prošlim ratovima, a u Domovinskom tu su služene i mise.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
12:19 30.08.2010.

blago norcu pa je u zatvoru, pa nek se povijest krivotvori

RU
rukavina
22:16 31.08.2010.

Sva počast poginulim i mučki ubijenim nevinim žrtvama za slobodu Hrvatske, i takav osjećaj bi trebao imati svaki građanin Hrvatske za nevine žrtve. Strašno je što se kroz povijest događalo u našoj Lici, ali NE MOGU a da ne komentiram ovaj članak novinara u mirovini koji je pred kraj teksta napisao jednu rečenicu, koju ako pročitaš i izračunaš, ispada da je pokolj trajao pune 54 godine. Zašto gospodine Marko, a bili ste u prilici, niste o tom pisali u Ličkim novinama u vrijeme tih pokolja, ili je možda po srijedi samo nespretno složena rečenica u što malo vjerujem pošto ste vi ipak novinar koji bi svaki tekst trebao bar radi sebe, sami lektorirati. Ipak, smatram da niste o tom pisali jer je vladao \"mrak\" i nije se smjelo, i razumjem vas. Kako se tad niste htjeli zamjerit režimu, tako ni sad to ne želite, a od Gospića nema boljeg mjesta za rad jednog novinara, ali da, zaboravio sam, \"mrak\" je i SAD, opet vlada partija, a vi kao i ostali \"novinari\" ne želite se zamjeriti. Ovakve \"nespretne\" namjerne ili nenamjerne rečenice kroz povijest bile su okidači za zločine, jer ruku na srce, naš puk je neuk, i on vjeruje radje partijskom novinaru, nego svojim očima i ušima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije