Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE

Satelitske snimke otkrile posljedice karantene u Italiji: Poboljšala se kvaliteta zraka

Foto: Europska svemirska agencija
1/5
13.03.2020.
u 21:50

Iako na snimku mogu utjecati i oblaci i promjena vremena, možemo zaključiti da je do smanjenja ovog plina došlo zbog karantene u Italiji koja je smanjila broj automobila na ulicama i industrijsku aktivnost - navela je Europska svemirska agencija.

Europska svemirska agencija objavila je satelitske snimke na kojima je vidljiva smanjena emisija dušikovog dioksida, posebno u sjevernoj Italiji, navodi agencija.

Naime, došlo je do poboljšenja kvalitete zraka u sjevernoj Italiji, gdje je zabilježen najveći broj oboljelih od koronavirusa. Italija je kako bi smanjila širenje virusa stavila čitavu zemlju pod karantenu te je zbog drastično smanjenog kretanja stanovništva značajno pala razina dušikovog dioksida.

- Iako na snimku mogu utjecati i oblaci i promjena vremena, možemo zaključiti da je do smanjenja ovog plina došlo zbog karantene u Italiji koja je smanjila broj automobila na ulicama i industrijsku aktivnost - navela je Europska svemirska agencija. 

Podsjećamo, danas je umrlo još 250 osoba od koronavirusa. Umrlo je 1.266 osoba, oboljelih 14.955. Ozdravili je 1.439, dakle ukupno 17.660 osoba, objavila je talijanska civilna zaštita. 

Ako sumnjate da imate koronavirus ne idite izravno u bolnicu nego nazovite svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji:

Tema: Koronavirus 


 

Komentara 3

AA
aabbcc
22:58 14.03.2020.

Satelitske snimke otkrile ... ma oni jos nisu skontali ni da se zemlja okrece.

ME
Meter
18:15 14.03.2020.

A mi davno zatukli industriju, čisti kao suza

Avatar gusjenica
gusjenica
14:51 14.03.2020.

Sada se lijepo vidi da maestral na Lošinju nije tako lijep vjetar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije