Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA STRUČNOG TIMA

Pobjeda: Franka može u vrtić svih pet dana u tjednu

Vladimira Lončar-Levanić s kćerkom Frankom
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/5
17.09.2019.
u 15:38

Franka je dosad u vrtić smjela samo četvrtkom i petkom jer su u toj predškolskoj ustanovi rekli da nemaju dovoljno stručnog kadra.

Franka, palčica iz Križevaca, koja je dosad smjela u vrtić samo dva dana u tjednu, ubuduće će, kao i sva ostala djeca, moći dolaziti svih pet dana.

Odlučio je tako jučer stručni tim Dječjeg vrtića u Križevcima, koji je ponovno razmotrio liječničku dokumentaciju petogodišnje djevojčice. Podsjetimo, Franka je dosad u vrtić smjela samo četvrtkom i petkom jer su u toj predškolskoj ustanovi rekli da nemaju dovoljno stručnog kadra. Majka Vladimira Lončar-Levanić uvjeravala ih je da je Franka potpuno zdrava djevojčica koja je prijevremeno rođena. Ima strabizam, no to nije dijagnoza zbog koje ne bi mogla u vrtić. Nakon što se obratila medijima, Vladimiru je vrtić pozvao na sastanak u ponedjeljak.

- Odlučeno je da Franka može svih pet dana u vrtić, s time da nam je ponuđen opservacijski rok od tri mjeseca, nakon kojeg će se ponovno donositi odluka. Zadovoljna sam, najvažnije je što će od sutra normalno u vrtić, no bila bih još sretnija da nema tog roka od tri mjeseca - kaže majka Vladimira.

Komentara 2

OB
obican
16:56 17.09.2019.

Strabizam, bolest vida. Onda se pojave "bolesni" i kazu da nemre u vrtic. Pola politicara ima "strabizam" i oni odlucuju o djeci??? Bravo malena, rasti, igraj se, pisi domacu zadacu i nikad nemoj postati kao ovi koji su ti htjeli zacrtati TVOJ zivotni put !!

RO
RogaBabaroga
23:08 17.09.2019.

bravo za upornu i hrabru majku! svaka cast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije