Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Po broju noćenja 2017. potukla socijalističku 1986. godinu

23.08.2017.
u 21:06

Danas turizam manje slavimo, sve češće kritiziramo zaboravljajući što bi bilo kad ga ne bi bilo

Socijalističke osamdesete ostale su zapamćene kao zlatno doba hrvatskog turizma iako su ondašnje sezone po mnogo čemu tek blijeda slika današnjih. Vrhunac je tih godina u broju noćenja zabilježen ‘86., kada ih je registrirano nešto više od 68,2 milijuna, dok je najviše turista bilo ‘87. Te je godine na hrvatskom Jadranu ugošćeno nekoliko stotina tisuća turista više nego sezonu prije, ukupno oko 10,5 milijuna.

Danas turizam manje slavimo, sve češće kritiziramo zaboravljajući što bi bilo kad ga ne bi bilo. Štete od tog zasad nema, a najnoviji podaci pokazuju da se ovih dana brojem gostiju bližimo rezultatu kakav je 2015. zabilježen tijekom svih 12 mjeseci, dok je u noćenjima ta godina već prebačena. Naime, do prekjučer su naši domaćini ugostili nešto više od 13,8 milijuna turista, do kraja kolovoza preostao je još jedan intenzivni turistički tjedan i oko 14 milijuna iz 2015. je praktički nadohvat ruke. Noćenja je, pak, do 22. kolovoza ove godine ostvareno 77,1 milijun, što je 5,5 milijuna turističkih noćenja više nego u cijeloj 2015. godini.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo: 

>>Krstičević pilotima i tehničarima daje bonus od 5000 kuna

>>Vrkić: Lokalnim čelnicima najviše dva mandata, ali po 5 do 7 godina

>>Kuhinja budućnosti: Splitski poduzetnici osmislili prvog hrvatskog robota kuhara

>>Vrdoljak uz Štromara i Posavca opet u igri za šefa HNS-a

>>Večernji list daruje 50.000 kuna vrijedne taksi bonove

Ključne riječi

Komentara 59

BR
Brandfackel2
22:44 23.08.2017.

Ne mogu vjerovati kako se uopće raspao taj komunistički raj kad je imao tako veličanstvene gospodarske uspjehe?! Čitajući ove "hrvatske" mainstream medije, smrdoslavija je bila gospodarsko čudo! A činjenice govore da je inflacija bila 1000 posto, do benzina je lakše bilo doći u filmovima o Mad Maxu nego na ininim benziskama, smrdljivu cikoriju su pržili jer nije bilo kave, pola godine se sjedilo uz svijeće i petrolejke jer nisu bili u stanju niti struju proizvesti, a ulja je bilo kao da ga iz kamena cijede...

RI
rimac444
22:26 23.08.2017.

Koje gluposti i tko to može popušiti. Te 1986 god. nismo imali ni trećinu kapaciteta kao danas, no imali smo komunističke medije koji su napuhavali balone da mogu bacati pijesak narodu u oči

MO
mobitel20
00:09 24.08.2017.

18 milijuna dolazaka, preko 100 milijuna nocenja i preko 10 MILIJARDI prihoda , je bitno vise od yugo maksimumuma od 10 milijuna dolazaka, 68 milijuna nocenja sa prihodom ne vecim od milijardu DM ! Neusporedivi su "sindikalni okupatori" iz Surdulicee i Kalesije i njihova potrosnja sa danasnjim turistima. A davno prije bi dosegli ove brojeve da nas teroristi nisu "davili" od 1990-1997, sijuci smrt i mine po Hrvatskoj. Jos sve nismo ocistili...Trebalo je vise od 10 godina da turiste upoznamo da smo nokautirali velikosrpske mitomane i da ih nece iza balvana zaskociti krezubi bradonja s kokardom i nasom ukradenom puskom u ruci. Lijepa nasa Domovino !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije