Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kaos nakon izbora

Pljušte ostavke u Pentagonu: Vodeći dužnosnici dali otkaz nakon što je Trump smijenio ministra obrane

pentagon
Foto: DPA/PIXSELL
1/3
11.11.2020.
u 10:11

Smjene su se dogodile samo nekoliko dana nakon što je Trump izgubio na predsjedničkim izborima, iako još uvijek tvrdi da je pobijedio na izborima.

Američko ministarstvo obrane objavilo je u utorak da su trojica najviših dužnosnika dala otkaz u krajnje neobičnom grupnom egzodusu dan nakon što je predsjednik Donald Trump smijenio ministra obrane.

Ostavke su dali James Anderson,zadužen za kreiranje politike Pentagona, Joseph Kernan, podtajnik u ministarstvu obrane za obavještajne poslove, i Jen Stewart, predstojnica ureda ministra obrane.

Među zamjenama je i Anthony Tata, umirovljeni brigadni general i konzervativac koji daje zapaljive komentare o islamu i bivšem predsjedniku Baracku Obami.

Tata će preuzeti dužnost formiranje politike Pentagona, dok će Kash Patel, bivša pomoćnica pro-Trumpovu zastupniku Devinu Nunesu, preuzeti dužnost predstojnice ureda.

Smjene su se dogodile samo nekoliko dana nakon što je Trump izgubio na predsjedničkim izborima, iako još uvijek tvrdi da je pobijedio na izborima.

Esperova smjena nije bila posve neočekivana, jer Trump ima običaj smjenjivati dužnosnike koji se ne slažu s njim, pa je njegov odnos s Esperom bio napet od ljeta.

Esper se javno distancirao od Trumpa zbog njegovih ideja o gušenju prosvjeda protiv rasizma i policijskog nasilja.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar ukurtapash
ukurtapash
19:51 11.11.2020.

glodavci bjeze. u americi smrtna kazna za izdaju.

HI
hadezeovac_iz_sumadije
10:30 11.11.2020.

Opet Hinina lažna vijest. Trump nije izgubio na nikakvim izborima.

MX
Mister X
22:49 13.11.2020.

Američko ministarstvo obrane objavilo je u utorak da su trojica najviših dužnosnika "dala drgovoljno otkaz"dan nakon što je predsjednik Donald Trump smijenio ministra obrane. Mislim da je tu pušiona on nije svjestan da državom vlada ipak onaj tko ima atomskoko pod svojom kontrolom a i maju oružja i vojnika ne pojedinac kojega su već tim "udarom da su pobjednici i do sada Predsjednika praktički obespravili" i to prije sudske presude svi uvjerili cijeli svjet da oni smo daju istinu i pravdu ... Tko zna misliti i pošten je zna Ista stvar je bila i sa Dr. Sanderom sudu treba 10 godina šta je Jadranka Kosor znala u minuti cijeli rezultat kad politika / netko pametan iz svijeta/ kaže da je tako je i natravno i sud je njihov i ne može-ne smije se pravit lud !! Znali su da neide da je zaista lopov . Ali kad su drugi -"svjedoci iskren jaci da da da da mi smo krali krali ali njega će te osuditi jer sve smo "njemu dali" a dokaz naravno nema ali svjedoci govore istinu i dobivaju svi slobodu .... A da se osiguramo da ne bi bilo kako ne treba i da se svjedoci zabune ima tu i državni udar i ratno profiterstvo za Dr. Sanadera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije