Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAČUN U Beogradu poginuo bjegunac s tjeralice

Pljačkaša pošte ubila bomba

28.12.2008.
u 17:33

ZAGREB - Strahinja Rašeta (23), za kojim je MUP raspisao tjeralicu zbog pljačke 15 milijuna kuna iz pošte u Splitu u ožujku 2008., poginuo je u subotu oko 19 sati dok je postavljao bombu pod terenac “mercedes” na Banovu brdu u Beogradu, potvrdio je srbijanski MUP.

Terenac je, prema pisanju tamošnjih medija, u vlasništvu Milana Mitića iz Beograda, koji je kao i Rašeta, navodno pripadnik kriminalne skupine iz Šapca. Bombu je, pišu srbijanski mediji, aktivirala toplina automobila jer je Mitić nešto ranije izašao iz vozila.

Strahinju srbijanska policija veže uz ubojstva i Srbiji i BiH, a naš ga je MUP tražio zbog dobro isplanirane pljačke stoljeća u splitskoj pošti, kada je u pola sata odnesen novac namijenjen za isplatu mirovina.

Oko milijun i pol kuna, pronađeno u kotlovnici bolnice u tunelu u kanti “jupola”, a skrivao ga je Emil Cokarić, koji je, sumnja se, s bratom Mirom izvlačio informacije od zaposlenice Vesne Vuco. Jozo Certa, šef kaštelanske Hvidre, sumnjiči se da je sklonio srbijanske kolege. Uhićen je i Certin sin Ivan, a za dijelom pljačkaša se traga.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije