Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj bijega?

Pljačkaš Getroa: Nisam mogao na sud jer su me opet pritvorili

vrbat
MUP
09.07.2010.
u 22:45

Vrbat je u bijegu od 2007., skrivao se u BiH, odakle je u nekoliko navrata tvrdio da je voljan doći u Zagreb na sud gdje je optužen za oružanu pljačku.

Dobar dan. Ja sam Željko Vrbat i ispričavam se što nisam došao na raspravu. Bio sam spriječen jer sam bio u pritvoru, ali na sljedećoj ću se raspravi pojaviti – kazao je Željko Vrbat (47), lice s tjeralice, kada je prije neki dan nazvao Renatu Miličević, sutkinju zagrebačkog Županijskog suda.

Ubijen u pucnjavi

Njemu se, naime, pred sudskim vijećem kojim presjeda sutkinja Miličević, zajedno s Kristijanom Čabrajom (29), sudi zbog krvave pljačke Getroa u Sesvetama u prosincu 2007. Prema optužnici, njih su dvojica zajedno s Darkom Marinićem (40) pokušali orobiti sesvetski Getro. Zapucali su prema zaštitarima Sokol Marića, koji su im uzvratili vatrom. U međusobnoj pucnjavi ubijen je Marinić, a Čabraja je teško ranjen te je ostao invalid.

Vrbat je nakon tog događaja pobjegao, a zaklon je kao dvojni državljanin, Hrvatske i BiH, potražio u susjednoj državi. Za njim je rapisana tjeralica, a u napomeni je rečeno da je izrazito opasan, vjerojatno naoružan i sklon pružiti otpor. Prošli tjedan na zagrebačkom Županijskom sudu bila je zakazana rasprava u tom predmetu, no suđenje ni iz drugog pokušaja (prvi je bio sredinom travnja, op. a.) nije započelo jer je Vrbat bio nedostupan, dok je Čabraja na liječenju u toplicama.

Inače, prije početka suđenja u travnju Vrbat je zagrebačkom Županijskom sudu preko svog odvjetnika slao signale da se voljan predati. Poziv za suđenje dobio je 19. ožujka na jednu od svojih bosanskih adresa koje su dostavljene u sudski spis. No samo koji dan prije početka suđenja, Vrbat je 9. travnja uhićen pred svojom kući u Derventi.

Snimile ih kamere

Sumnjičilo ga se da je zajedno sa Sašom N. (26) iz Jajca te Branislavom K. (24) iz Bosanskog Broda 8. travnja orobio poslovnicu Hypo banke u Odžaku. Bosanska policija sumnjičila ih je da su razoružali zaštitara te odnijeli 100.000 KM. No bijeg im nije bio duga vijeka jer su ih snimile nadzorne kamere pa su vrlo brzo identificirani i uhićeni. Vrbatu je tada određen pritvor, koji mu je ukinut 7. srpnja.

Nakon izlaska iz pritvora, nazvao je zagrebačku sutkinju te se ispričao i opet najavio dolazak na raspravu koja je zakazana za konac rujna. Hoće li se to uistinu tako i dogoditi, tek će se vidjeti. Ako se i pojavi na zagrebačkom Županijskom sudu, bit će mu određen pritvor jer je za njim još uvijek na snazi tjeralica. Motiv za povratak vjerojatno je spoznaja da život u bijegu baš nije bajan.

Komentara 3

Avatar sultan46
sultan46
02:21 10.07.2010.

opljackao banku u bosni i pustili ga??? ajmo pljacakat po bosni hehehheheheh

Avatar Nick2k
Nick2k
23:34 09.07.2010.

Opet politički progon dobrih ljudi i branitelja. I Glavaš je tako morao otići u svoju zemlju gdje ga izdajnička ruka nemože dohvatiti.

AN
Andreeejjj
02:15 12.07.2010.

Željko Vrbat...\"ne okreci (VRAČAJ) se sine...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije