Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Originalna ideja

Bez stresa i gužve u prometu: Evo kako ovaj muškarac 'putuje' na posao

Benjamin David
Foto: Facebook
1/4
08.08.2017.
u 19:02

Benjamin David iz njemačkog Münchena svaki dan pliva dva kilometra do posla

Ako vam je dosadilo putovanje na posao javnim prijevozom, automobilom ili biciklom, a pješice vam je predaleko, možda bi trebali pokušati nešto potpuno drugačije. Potrebna vam je samo rijeka koja teče u blizini vašeg doma i radnog mjesta. 

Na takvu je ideju došao 40-godišnji Benjamin David iz njemačkog Münchena koji svaki dan pliva dva kilometra nizvodno do svog posla. 

Odjeću, prijenosno računalo, mobitel i novčanik spremi u vodootpornu torbu, izađe iz stana te skoči u rijeku i otpliva dva kilometra do 'stanice' koja mu je najbliže tvrtki u kojoj radi. 

Rijekom Isar pliva sada već dvije godine i vjerojatno je jedina osoba koja to radi, no on ne planira prestati. 

Kada vremenski uvjeti nisu dobri, 40-godišnjak naravno ne riskira svoj život i tada ne skače u rijeku već do posla dođe javnim prijevozom ili pješice. 

– Nisam baš svetac. Kad sam na biciklu, galamim na automobile koji prolaze. Kada sam pješke, galamim na bicikliste, i tako dalje. Samo nekoliko metara dalje od mene je rijeka, a plivanje me potpuno opušta i osvježava – ispričao je ovaj 40-godišnjak koji osim što izbjegava gužvu u prometu na ovaj se način rješava i stresa. 

Komentara 1

DR
drasmic
06:10 09.08.2017.

Super, jutarnju gužvu na Slavonskoj prema istoku smanjiti na način yumbo plakatom: Parkirajte na Jarunu i plivajte Savom do Domovinskog mosta-tu sjednite u Bandićev tramvaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije