Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIG BEAR

Plitvice camping resort: Sad nas otkrivaju domaći gosti kojima nudimo adrenalinski sadržaj poput avanture u prozirnim kajacima

22.06.2020.
u 08:00

Ideja o otvaranju Big Bear camping resorta, koji ima četiri zvjezdice, rodila se početkom 2018., a kredit su dobili u ljeto iste godine. Tu je bila riječ o ESIF zajmu, koji je pokrio 80 posto investicije odnosno 17,5 milijuna kuna. Ukupna vrijednost investicije je 23 milijuna kuna

Big Bear Camping Resort je obiteljski kamp sa 100 smještajnih jedinica, koji gostima nudi luksuzne mobilne kućice, prostrane parcele, te priliku da provedu aktivan odmor - tu možete otići na kajaking u prozirnom kajaku i zaviriti u bogatu floru i faunu jedne od najčistijih europskih rijeka.

- Ideja o otvaranju camping resorta, koji ima četiri zvjezdice, rodila se početkom 2018., a kredit smo dobili u ljeto iste godine. Tu je bila riječ o ESIF zajmu, koji je pokrio 80 posto investicije odnosno 17,5 milijuna kuna. Ukupna vrijednost investicije je 23 milijuna kuna. Nakon godinu dana gradnje, resort je otvoren 26. travnja 2019. godine. U kampu imamo i restoran koji gostima nudi nacionalna lička jela poput srnećeg gulaša, pohanog sira škripavca i ličke base kao i voćnog cheescakea, koji je osmislila moja supruga Živka Jacqueline. Surađujemo s brojnim lokalnim OPG-ovcima koji su dio Lika Quality Brenda, a njihove proizvode nudimo u našem etno shopu, tako da se tu mogu naći domaće rakije, pekmezi i razni suveniri - rekao nam je Zvonimir Petričević, direktor Big Bear Plitvice camping resorta, koji se nalazi u Donjem Babinu Potoku tik do Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Taj kamp zagrebački poduzetnik ličkih korijena pokrenuo je sa suprugom, povratnicom iz SAD-a, Živkom Jacqueline Petričević.

Prije epidemije koronavirusa, većina gostiju koji su dolazili u kamp bili su iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Italije i Francuske, a sad im dolaze uglavnom domaći gosti, koji vikende provode u netaknutoj ličkoj prirodi. Prilikom izgradnje kampa poštovani su ekološki standardi tako da Big Bear ima pročistač otpadnih voda i solarne ploče tako da je resort gotovo u potpunosti samoodrživ odnosno sami proizvode toplu vodu i struju. Željeli su napraviti, kaže Petričević, koncept luksuza u prirodi, pa svaka kućica ima svoj wi-fi i televizor. U resortu je zaposleno dvadeset ljudi iz okolnih mjesta.

- Ključno nam je bilo jamstvo HAMAG-BICRO-a, koji nas je razumio kao poduzetnike i ono što je izuzetno važno kroz proces dobivanja kredita financijski su nas savjetovali. Zahvaljujemo predsjedniku Uprave HAMAG BICRO-a, Vjeranu Vrbancu na pomoći u realizaciji projekta. Zajedno s HAMAG BICRO-om smo analizirali, radili i pripremali projekt. Izuzetno smo se potrudili da je sve kupljeno u Hrvatskoj, tako da novac nije izašao iz države. U cijelom smo projektu imali ogromnu podršku općine Vrhovina i grada Otočca, a dozvole za izgradnju dobili smo u rekordnom roku od samo 42 dana - rekla je Živka Jacqueline Petričević.

Zbog koronavirusa izgubili su novčani tijek jer su iz faze maksimalne popunjenosti došli na nula gostiju. Nakon što su popustile epidemiološke mjere, mnoge hrvatske tvrtke otišle su u Big Bear na team building, koji nudi kajaking u prozirnom kajaku po rijeci Gackoj, gosti na raspolaganju imaju quadove, električne bicikle, a mogu pohađati i školu joge. Za nekoliko dana resort će dobiti i svoj grad od sijena, gdje će biti napravljeni brojni sadržaji za djecu poput tobogana i kuglane, a sve će biti napravljeno od bala sijena.

- Za vrijeme koronaviorusa opet smo se obratili HAMAG BICRO-u, koji nam je dao COVID 19 zajam za obrtna sredstva, a dokumentacija se u potpunosti podnosila online bez odlazaka u poslovnicu. Odobrili su nam zajam koji nas je spasio jer smo osigurali likvidnost da preživimo sezonu 2020. i da se mirnije pripremimo za sljedeću. HAMAG BICRO nas je prvo stvorio, a sad nas je i spasio - zaključio je Zvonimir Petričević.

Sadržaj nastao u partnerstvu s Hrvatskom demokratskom zajednicom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije