Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
D' Hondt ih izbacio

Plinio Cuccurin: Boli kad izgubite mandat za 190 glasova

ladonja
Duško Marušić/PIXSELL
05.12.2011.
u 10:08

Nakon što je obrađeno svih 237.672 glasačkih listića, utvrđeno je da je Ladonja osvojila 12.010 glasova, odnosno 5,14 posto

Iako je prema privremenim izbornim podacima koje je Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo tijekom večeri i noći Ladonja Plinija Cuccurina osvojila jedan zastupnički mandat, nakon prebrojavanja svih glasova u VIII. izbornoj jedinici taj im je mandat ipak izmaknuo. Naime, nakon što je obrađeno svih 237.672 glasačkih listića, utvrđeno je da je Ladonja osvojila 12.010 glasova, odnosno 5,14 posto i prešla izborni prag, no složenom D' Hondtovom metodom preračunavanja glasova za osvajanje mandata nedostajalo im je 190 glasova.

Prema tom izračunu taj je mandat na kraju pripao Kukuriku koaliciji.

– Postigli smo rezultat više nego dobar, nažalost D' Hondtovom metodom zbog 190 glasova naš je mandat ustupljen Kukuriku koaliciji i normalno je da ta činjenica boli – kazao je jutros nakon neprospavane noći, jer su se rezultati izbora u Balama pratili do ranog jutra, čelnik Ladonje Plinio Cuccurin. No, ističe, rezultat koji je Ladonja postigla obvezuje.

U Rijeci je na velikom broju biračkih mjesta osvojen broj glasova koji premašuje rezultate koji je IDS u najboljim vremenima ondje osvajao, a u Istri osvojeni glasovi predstavljaju dodatnu obvezu za promjene koje su ipak moguće.

Zahvaljujući biračima na iskazanom povjerenju, a pogotovo svojim aktivistima (riječ je o dvije stotine ljudi koji su dvije godine volonterski radili na propagiranju i ostvarivanju ideja i projekata Ladonje), Cuccurin je kazao da će odluka o tome kako dalje ponajprije ovisiti o njima jer je to minimum onoga što je svojim ljudima dužan.

Ključne riječi

Komentara 39

Avatar raco
raco
10:44 05.12.2011.

kakve su to gluposti ako je čovjek prešao prag i ima 12 000 glasova kako sad on nema mandat. Ta D?Hontova metoda je čista glupost i općenito podjela Hrvatske na izborne jedinice. Treba uvesti jednu izbornu jedinicu koja će obuhvatiti cijelu Hrvatsku a ne ova lopovska metoda krađe glasova manjim strankama.

OB
-obrisani-
11:06 05.12.2011.

Glavom i bradom! ---- 05.12.2011. u 10:41h JURO je napisao/la: Jeli to onaj Kukuriku - Cucurin koji je dio duhanske mafije iz Rovinja !!!

OB
-obrisani-
10:41 05.12.2011.

Jeli to onaj Kukuriku - Cucurin koji je dio duhanske mafije iz Rovinja !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije