Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKO 23 KUNE

Pleter objavio iznos jednog obroka, Medak: 'Mi nismo radili kalkulacije i nismo štedjeli'

Petrinja: Kuharima volonterima danas je zadnji dan kako kuhaju stradalima u potresu
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/4
13.01.2021.
u 19:59

Na terenu je bilo 1500 kuhara svaki dan koji su u protekla dva tjedna podijelili oko 150.000 obroka

Mi nismo radili kalkulacije obroka i nismo štedjeli jer je sve bilo iz donacija. Naši su obroci vjerojatno bili dosta skuplji od tog, ali mislim da je to fer cijena jer država tu 'pretače' s jednog računa na drugi. To je državna firma, da je cijena i 50 kuna, opet je državna, komentirao je predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak iznos jednog obroka koji je državna tvrtka Pleter objavila - oko 23 kune s PDV-om.

- Najbitnije je da budu nahranjeni. Nije bitna cijena, moramo biti svjesni da su naši kuhari bili profesionalci vjerujem da Pleter nema kvalitete da se natječe s našim obrocima, ali u ovim trenutcima je to bilo apsolutno nebitno, komentirao je Medak za RTL te nadodao kako će kuhari volonteri i dalje nastaviti s pomaganjem stradalima u potresu.

A koliko su volonteri bili od iznimne pomoći dokazuje i činjenica da je 1500 kuhara svaki dan bilo na terenu koji su u protekla dva tjedna podijelili oko 150.000 obroka. Za to vrijeme, između tri i četiri tisuće obroka kuhalo se u Zagrebu.

- Skuhali smo oko 130 tona hrane u ovom periodu. Mi ne radimo pa smo mogli u tom kapacitetu pomoći, kazao je Medak te nadodao kako će kuhari volonteri i dalje nastaviti s pomaganjem stradalima u potresu.

- Pomagat ćemo mi i dalje, dolaziti ćemo vikend. Radit ćemo donatorske večere. Ovo je pokazalo koliko je hrvatsko srce veliko, govori Medak.

Komentara 21

DU
Deleted user
20:55 13.01.2021.

Da li bi i drugdje u svijetu ovako razvlačili temu prehrane ljudi u ovakvom zlu? Ili smo mi svjetski prvaci kako svaku priču uvaljati u blato?

KA
kajbiti
20:56 13.01.2021.

Vi ste kuhali iz donirane hrane. Kaj ste imali kalkulirati?

ZA
zagabria5
20:56 13.01.2021.

Mislim da cijena masovno rađenih obroka ne može biti 23 Kn + PDV. Ja kuham razna jela za nekoliko osoba i kupujem po standardnim cijenama a ne uz popust koji ima državna firma na količinu. Prosječna cijena ručka po osobiobi zajedno sa troškovima i plinom je od 5-10 Kn za većinu jela do 15 Kn ako je kvalitetno meso.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije